Belgische kermisachtbaan duikt op in Frans pretpark

De Mini Racer van de Belgische exploitant Jean Schweig vertoeft momenteel in het zuiden van Frankrijk. Daar wordt de achtbaan opgebouwd in Pirat’ Parc, gelegen in Gruissan aan de zuidkust van het land. Het is de vierde rollercoaster voor het pretpark.

 

Verrassend nieuws uit het zuiden van Frakrijk. Daar worden momenteel de zomer pretparken opgebouwd en klaargemaakt voor het nieuwe zomerseizoen. Uit de foto’s van de opbouw blijkt nu dat de achtbaan Mini Racer van de Belgische exploitant Jean Schweig in Pirat’ Parc wordt opgebouwd.

Mini Racer is een kleine wilde muis achtbaan met karretjes in de vorm van Mini Coopers. De achtbaan werd gebouwd door het Italiaanse bedrijf Interpark en is 200 meter lang. De 8,5 meter hoge rollercoaster past op een oppervlakte van 22,4 op 20,8 meter.

Naast de Mini Racer zou ook de Bayern Kurve van Schweig mee naar het zuiden van Frankrijk verhuisd zijn. Vooralsnog moeten de Belgische fans nog niet te hard treuren want beide attracties zouden niet verkocht zijn en nog steeds in handen zijn van Schweig. Mogelijks keren ze dus na het zomerseizoen in Pirat’ Parc terug naar België.

 

Geschiedenis Mini Racer

De achtbaan maakte origineel haar debuut in 1997 bij de Belgische exploitant Broeckx en maakte daar haar rondjes als Crazy Mouse tot en met 1999. In 2000 verhuisde die naar Zweden en reist de achtbaan rond met de exploitant Axels Nöjesfält. In 2003 komt die terecht bij de Britse exploitant M&D Taylor en een jaar later wordt die opgebouwd in het Britse pretpark Carousel Park Adventure Island waar die van 2004 tot en met 2009 verblijft. In 2010 verhuisde de achtbaan naar Nederland en wordt die omgevormd tot de Mini Racer. Hinzen en Sonnaert opereren de achtbaan maar 1 jaar want van 2011 tot en met 2015 blijft die in opslag liggen. Uiteindelijk komt de achtbaan in 2016 in België waar de Mini Racer voornamelijk te zien was tijdens de kermis in Huy.

 

Pirat’ Parc

Pirat Parc is een pretpark in het zuiden van Frankrijk. Het pretpark opent in de vooravond en blijft tot ver na zonsondergang geopend. In tegenstelling tot de andere zogenaamde lunaparken in het zuiden van Frankrijk is Pirat’ Parc een echt gethematiseerd pretpark waar de meeste attracties leuke decoratie hebben gekregen.

Voor de achtbaanfans zijn er naast de Mini Racer ook drie andere achtbanen terug te vinden. Het gaat om Gold Mine, een verrassend leuke familieachtbaan van Reverchon met een custom lay-out. Verder is er nog een Big Apple die tijdens de lente en herfst met de Champetier over de Franse kermissen rondreist. De derde achtbaan is Cars, een bizarre achtbaan die een geheime verrassing in petto heeft voor haar bezoekers, maar wat deze verassing juist is, willen we jullie zelf laten ontdekken!

 

Bron: coaster-count

Foto’s: Eric Lanaret