Zweedse pretparken heropenen na een sluiting van 19 maanden

Er is eindelijk goed nieuws naar buitengekomen voor de Zweedse pretparken. Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis, mogen ze binnenkort weer de deuren openen. Hiermee komt er een einde aan de 19 maanden sluitingsperiode die de meeste parken noodgedwongen moesten ondergaan.

 

Voor het eerst sinds de uitbraak van de coronacrisis hebben de Zweedse pretparken een openingsdatum gekregen wanneer ze opnieuw bezoekers mogen ontvangen. De meeste pretparken in het land sloten eind oktober 2019 de deuren voor de winter, maar hadden toen onmogelijk kunnen weten dat ze pas 19 maanden later opnieuw de deuren zouden mogen openen.

Het was in maart 2020 dat het officiële verbod pas inging, maar op dat moment waren de meeste pretparken dus al enkele maanden gesloten. In tegenstelling tot alle andere landen in Europa mochten de pretparken in Zweden niet heropend worden in 2020.

Maar nu is eindelijk het licht aan de zeer lange donkere tunnel te zien. De Zweedse pretparken zullen vanaf dinsdag 1 juni opnieuw de deuren mogen openen wat neerkomt op een sluiting van 19 maanden voor de meeste pretparken.

Gröna Lund opent de deuren op woensdag 2 juni en zal meteen ook haar gloednieuwe achtbaan Monster openen voor het publiek. Daarna volgt Liseberg op donderdag 3 juni en Skara Sommarland volgt op zaterdag 5 juni. Kolmården en Furuvik, dat beide half pretpark zijn en half dierenpark, zijn al geopend voor het publiek. Maar vanaf dinsdag 1 juni zullen daar nu ook alle attracties geopend worden.

Zweden was lange tijd het enige land in Europa dat geen lockdown invoerde toen de coronacrisis losbrak in 2020. Het was ook het eerste land in Europa waar het opnieuw mogelijk werd om een ritje te maken in een achtbaan, maar toch mochten de pretparken in heel 2020 niet geopend worden. Dit kwam omdat dierenparken wel geopend mochten worden en zij toestemming hadden om maximaal 50 mensen in het attractiegedeelte te laten. Hierdoor kon houten achtbaan Wildfire in Kolmården geopend worden en de nieuwe familieachtbaan Draken in Furuvik.

 

Bron: Parkerlebnis

Foto: Wikipedia