Pasgeboren Giraf uit Bellewaerde Park is strafste snurker van het dierenrijk

Vorig jaar kon je op Q-Music meedoen aan de wedstrijd de strafste snurker. Dit jaar hield Q-Music de wedstrijd opnieuw, alleen zochten ze nu naar de strafste snurker van het dierenrijk. Na een aantal weken waren er nog 3 finalisten over: Rudolf het paard, Dino de Hond en Kamala de babygiraf.

 

Uiteindelijk na de puntenuitreiking door een jury van experten zijnde dierenarts Joshua Dutré, Sean Dhondt (omdat er ‘hond’ in zijn achternaam zit) en dierenliefhebber Andy Peelman,  en door stemmen van het publiek, kon Kamala de babygiraf de titel in de wacht slepen.

Kamala is een babygiraf uit het Ieperse pretpark Bellewaerde Park. De giraf werd nog dit jaar geboren op 20 januari. De geboorte is bijzonder want wereldwijd zijn er maar 1.700 rothschildgiraffen meer, waarvan 590 in dierentuinen.

 

Zodra de winnaar bekendgemaakt werd, zijn de presentatoren van het programma, Maarten en Dorothee in de wagen gesprongen om de medaille en de prijs af te geven aan Kamala. Eens aangekomen bleek de nek van de giraf toch al wat lang te zijn, om er een medaille rond te doen, daarom mocht Dorothee het kleintje voederen.

De giraf wint 1 jaar gratis eten, een welgekomen prijs. Melissa Nollet, dierenarts in het park, is zeer tevreden. Eigenlijk mag het park van geluk spreken dat ze zelf konden deelnemen, een giraf slaapt amper 30 min per dag zeer diep. Net op dat moment konden ze een eenmalige geluidsopname maken van het gesnurk. De dierenverzorgers waren immens trots dat Kamala de prijs in de wacht kon slepen.

 

 

Bron & foto: HLN, Bellewaerde