Slagharen opent net als de eerste keer in 1963 tijdens Pinksteren

Zaterdag 22 mei heeft Dave Storm – Algemeen Directeur – de poort van Attractiepark Slagharen feestelijk, doch ingetogen geopend. Met het versoepelen van de landelijke maatregelen is er voor jong en oud weer voldoende vertier in een veilige omgeving te bieden. Het team heeft ondanks de onzekere fase, ook tijdens de afgelopen maanden, plannen uitgevoerd om klaar te zijn voor een nieuw seizoen met diverse hoogtepunten.

 

Feestelijke, doch ingetogen opening

Dave Storm spreekt zich uit: ‘’Net als in 2020 leek de vooraf geplande openingsdatum voor 2021 niet vanzelfsprekend. Nu is de tijd aangebroken gelukkig ook weer samen plezier te maken in ons attractiepark. Het Pinksterweekend luiden we extra feestelijk in en staat namelijk in het teken van de 58e verjaardag van het park, dat in 1963 tijdens Pinksteren de poorten voor de allereerste keer opende”.

Om weer klaar te zijn voor een nieuw seizoen is er de afgelopen maanden groot onderhoud gepleegd en zo zijn een aantal attracties extra onder handen genomen. De voor velen bekende attractie Gallopers is volledig uit elkaar gehaald en onder andere voorzien van 4000 nieuwe ledlampen. Juist in deze tijd is er ook extra aandacht voor schoonmaak en zo zijn alle attracties en accommodaties flink gereinigd. Tere ere van de rijke geschiedenis van het park is er tijdens het weekend, met het openen van Pioneer Express 63,  tegelijkertijd aandacht voor die historie. Met respect voor de Corona maatregelen wordt het uiteraard ingetogen gevierd. Het team verheugt zich op een speciaal seizoen, waar veiligheid en plezier opnieuw voorop staan.

Pioneer Express route brengt historie dichtbij met beeld en geluid

Vandaag gaat de feestelijke opening van het attractiepark tegelijkertijd gepaard met een historisch moment. Dave Storm en Bouwe & Henric Bemboom – zoon en dochter van de oprichter van het park en voormalig directie –  hebben samen Pioneer Express 63 geopend.  Geïnspireerd door het verleden heeft Slagharen de alom bekende attractie Monorail tot Pioneer Express 63 omgedoopt en eert hiermee de oprichter van het park. De rol van machinist is tijdens de eerste rit in handen van Bouwe, die trots langs de route stuurt. De Pioneer Express 63 maakt een route langs het oude kantoor van Bemboom Senior. waar tal van geheimen liggen opgeslagen. Onderweg maakt de van buiten gerestylede monorail de bekende tocht door het park en eenmaal in de tunnels worden de gasten geïnspireerd met prachtige prenten en audio uit het verleden.

 

Attractie- en Vakantiepark Slagharen sinds 2012 tot het Spaanse Parques Reunidos is toegetreden is het haar roots niet vergeten. “Wij zijn ervan overtuigd op deze wijze een ode aan de rijke historie van Slagharen te brengen en eren het gedachtengoed van de familie Bemboom”, aldus Dave Storm.

“Wat een eer is het om hier vandaag met de familie samen te zijn. Het is prachtig om te zien dat het erfgoed in goede handen is. En dat ik het eerste ritje in Pioneer Express 63 heb mogen besturen, kan ik toevoegen aan mijn overvolle boek met Slagharen herinneringen. Wij hebben veel vertrouwen in Dave Storm en Parques Reunidos voor de toekomst van Slagharen”, Bouwe Benboom.

Nieuw Wild West entertainment, komt dat zien, komt dat horen

Vanaf vandaag kunnen gasten nieuwe Wild West avonturen beleven. Een echte Wild West ‘Bank’ heeft zijn intrede gedaan, waar nieuwe spannende verhaallijnen van de Red Bandits samenkomen. Valerie Hart, het nieuwe Red Bandit gezicht, heeft geruchten opgevangen dat er een nieuwe Bank geopend is in Slagharen en komt haar geluk beproeven. Wester Wish Fall, wat in oktober 2020 succesvol is gelanceerd komt terug en behoudt een vast moment in het najaar. In totaal zijn er toen 2631 wensen van nationale en internationale gasten binnen gekomen. Het in vervulling laten gaan van wensen dient als rode draad in de verhaallijn van seizoen 2021. Vaste karakters Randy & Rosie, lievelingen van de jonge kinderen, behouden uiteraard ook een vaste plek in het park en laten hun dansmoves zien op het nieuwe lied SPRING!. De Molen, gesitueerd aan de Noordzijde van het park, doet al jarenlang dienst als hun thuis, en heeft een flinke opknapbeurt gekregen.  Kortom, ook aan nieuw straatentertainment en animatie voor jong en oud is gedacht met een speciale muzikale Wild West noot gelijk aan de start van het seizoen.

 

Veilig & zorgeloos er op uit

Het protocol ‘Veilig Samen Uit’, dat afgelopen jaar is opgesteld tezamen met de brancheverenigingen Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen is ook van kracht in 2021. Het Park heeft toegewerkt naar een nieuw normaal, waarbij plezier maken voorop blijft staan, maar de extra maatregelen zijn geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Zo blijft het op voorhand online reserveren van een entree ticket ook in 2021 van kracht om de bezoekerscapaciteit te kunnen beheersen. Om gasten te stimuleren in het boeken van een dagje uit of vakantie in Nederland biedt Slagharen flexibel omboeken. Wat betekent dat de gasten zorgeloos kunnen beginnen aan de voorpret. Mocht er zich onverhoopt een corona situatie voordoen dan kan de vakantie boeking of reservering van het ticket omgezet  worden.