Achtbaantrein van Schwarzkopf Shuttle Loop gespot in Indiana Beach

In november van vorig jaar maakte het Amerikaanse Indiana Beach bekend dat ze de triple looping coaster Quimera uit het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico hadden overgekocht. Toen gingen er ook geruchten de ronde dat het park ook de tweede Schwarzkopf-achtbaan uit Mexico had aangeschaft. Deze geruchten blijken nu te kloppen als de achtbaantrein van Cascabel 2.0 in Indiana Beach zijn aangekomen.

 

Toen het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico vorig jaar aankondigde dat ze al haar huidige attracties en achtbanen zou verwijderen, werd al snel gevreesd dat twee iconische Schwarzkopf-achtbanen voorgoed op de schroothoop zouden belanden. Des te meer verheugd waren de fans toen het Amerikaanse pretpark Indiana Beach aangekondigde de grote Dreier Looping te hebben gered van de ondergang. Daarnaast gingen er echter geruchten dat het park ook de tweede Schwarzkopf-achtbaan van La Feria Chapultepec Magico had overgekocht: de Shuttle Loop Cascabel 2.0. Het lijkt er nu op dat deze geruchten het bij het rechte eind hadden, want fanaccount Midwest Coaster Fans spotte de achtbaantrein van Cascabel 2.0 op een grasveldje achter het park.

Op bovenstaande foto is tussen de bomen de groene achtbaantrein van Cascabel 2.0 duidelijk te spotten. Daarnaast liggen nog onderdelen voor een andere attractie, die naar verluid ook afkomstig is uit het gesloten Mexicaanse pretpark. Het zou gaan om een Huss Condor attractie die samen met de twee achtbanen naar de Verenigde Staten is verhuisd. Vervolgens is het nog wel de vraag of de Shuttle Loop wel degelijk voor Indiana Beach zelf is bestemd. Indiana Holdings LLC, het bedrijf achter Indiana Beach, heeft immers ook recentelijk het gesloten Clementon Lake Park overgekocht in de Amerikaanse staat New Jersey. Toch lijkt het er sterk op dat de iconische Schwarzkopf Shuttle Loop haar intrede gaat maken in Indiana Beach zelf, omdat Gene Staples (die eigenaar van het park) een uitgebreide verklaring aan de staat Indiana gaf voor de komst van een nieuwe achtbaan in 2022.

 

Cascabel 2.0

Cascabel 2.0 opende in 1994 in het Mexicaanse La Feria Chapultepec Magico nadat Kennywood de klassieke attractie in 1990 aan de deur zette. De achtbaan is een zogenaamde Shuttle Loop van de voormalige Duitse achtbaanfabrikant Schwarzkopf, waarvan er 13 werden gebouwd en vandaag de dag nog maar zes van operationeel zijn. Het dichtstbijzijnde exemplaar is in Walibi Belgium terug te vinden onder de naam Psyké Underground. De achtbaan is 244 meter lang, is 45 meter hoog en wordt aan een topsnelheid van 88,5 km/u gelanceerd vanuit stilstand. De originele lanceersystemen van dit achtbaantype zijn de vliegwiellancering en de Weight Drop lancering.

 

Foto’s: rcdb.com, Midwest Coaster Fans