Zyklon achtbaan bijna volledig opgebouwd in Niagara Amusement Park

Het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park blijft bouwen aan de toekomst. Momenteel wordt er een nieuwe, of beter gezegd, tweedehands achtbaan opgebouwd. Het park deelde beelden hiervan, waarop we zien dat ze bijna volledig recht staat.

 

Het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park & Splash World, vroeger gekend als Fantasy Island, werd van de sluiting gered en de nieuwe eigenaar is volop bezig met nieuwe attracties toe te voegen. Zo zien we op een filmpje dat het park deelde dat de achtbaan van het type Zyklon / Galaxi, bijna volledig recht staat.

 

Deze baan kende nog veel meer vroegere locaties doordat dit type achtbaan makkelijk te transporteren is. Zo begon ze haar leven als Galaxy in Noble Park Funland, waar ze in dienst was van 1987 tot 1988. Daarna verhuisde ze naar LeSourdsville Lake Amusement Park waar ze van 1989 tot 2002 door het leven ging als Serpent. Die naam behield de baan in haar derde park Kokomo’s Family Fun Center waar ze operationeel was tot 2019.

 

Ook klassieke Schwarzkopf-achtbaan zal opgebouwd worden

Een tweede nieuwe achtbaan die in het park zal openen is een zogenaamde Shuttle Loop coaster, gebouwd door Schwarzkopf. Deze achtbaan opende voor het eerst als Laser Loop in het Amerikaanse pretpark Kennywood, waar ze te vinden was van 1980 tot 1990. Vier jaar later opende de baan opnieuw in het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico als Cascabel 2.0. Dit park sloot de deuren in 2019. De achtbaan is 244 meter lang, is 45 meter hoog en wordt aan een topsnelheid van 88,5 km/u gelanceerd vanuit stilstand. Bij deze achtbaan wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde vliegwiellancering.

 

Heel wat andere attracties liggen in het park te wachten om opgebouwd te worden

In een Youtube filmpje zien we hoe op een terrein van het park meerdere attracties liggen te wachten om opgebouwd te worden. Zo zien we onder andere een Airboat attractie van Huss liggen, een schommelboot,  een reuzenrad en een Huss Topspin, waarvan gedacht wordt dat het Montezuma’s Revenge uit Avonturenpark Hellendoorn is.

 

Bronnen: Niagara Amusement Park, RCDB, 1st Drop