Indiana Beach geeft houten achtbaan Hoosier Hurricane een grondige retrack

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach, dat eerder dit jaar door de bijna failliete pretparkgroep Apex Parks gesloten werd en later overgenomen werd, lijkt dankzij de nieuwe eigenaar meteen te willen investeren. De eerste investering is een grondige retracking van de houten achtbaan Hoosier Hurricane.

 

Nog maar net van de dood gered, beginnen de eerste investeringen zichtbaar te worden in het Amerikaanse pretpark Indiana Beach. Dit park werd nog niet zo lang geleden voorgoed gesloten door de noodlijdende pretparkgroep Apex Parks, die momenteel overheidsbescherming aanvroeg om niet ten onder te gaan aan de schulden die ze opbouwden. Gelukkig kwam er toch nog een overnemer, die meteen de koe bij de hoorns vat en de nodige investeringen wil doen.

 

De eerste investering is een retracking van de houten achtbaan Hoosier Hurricane. Deze baan werd gebouwd door Custom Coasters International (CCI) en opende in 1994. De achtbaan is 23,5 meter hoog, 881,2 meter lang en bereikt een snelheid van 82,1 km/h.

 

 

Hoosier Hurricane is maar een van de drie houten achtbanen die het park aanbiedt. Zo heb je ook nog de zeer speciale achtbaan Lost Coaster of Superstition Mountain. Deze werd geboren als darkride, maar werd later omgebouwd tot een houten achtbaan die doorheen een berg loopt. De rit op deze bijzondere baan begint met een verticale mijnlift.

 

 

De grootste achtbaan is Cornball Express. Deze baan werd eveneens gebouwd door Custom Coasters International (CCI) en heeft een stalen draagstructuur, waardoor het technisch gezien een hybride is.

 

 

Behalve deze drie houten exemplaren heeft het park ook twee stalen achtbanen, waaronder de klassieker Tig’rr Coaster. Dit is een zogenaamde Jet Star gebouwd door Schwarzkopf.

 

 

Ten laatste is er ook nog de El Loco achtbaan Steel Hawg, gebouwd door S&S Sansei Technologies.

 

 

Bron en foto’s: Midwest Coaster Fans