RMC stelt familiegerichte hybride achtbaan voor

De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction werd de afgelopen 10 jaar in een mum van tijd wereldbekend met de bouw van haar hybride achtbanen. De fabrikant heeft nu een familievriendelijke versie van dit achtbaantype voorgesteld.

 

De afgelopen 10 jaar bouwde de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction enorm veel hybride rollercoasters. Dit zijn achtbanen met houten supports en een stalen track en zijn dus een combinatie tussen de klassieke houten achtbanen en de stalen achtbanen. Het bekendste voorbeeld hier dicht bij ons is Untamed in Walibi Holland.

De fabrikant staat voornamelijk bekend om haar heftige achtbanen en indrukwekkende lay-outs vol inversies en spectaculaire elementen. Daarom zijn de rollercoasters vooral gericht op de adrenaline junkies. RMC heeft nu een familievriendelijke variant voor haar hybride achtbanen voorgesteld zodat ook jongere gasten een ritje kunnen maken op dit soort van achtbanen.

Voor de familievriendelijke versie hebben de parken keuze uit 3 standaard lay-outs, al is het ook mogelijk om een op maat gemaakte versie te bestellen. RMC heeft alvast een van de drie mogelijke standaard lay-outs op haar website geplaatst. Het gaat om een zeer compact model zonder inversies maar met enkele gekantelde bochten en verschillende airtime heuveltjes. Wanneer we voor het eerst een dergelijke achtbaan zullen zien gebouwd worden, is nog niet bekendgemaakt.

 

Bron & foto’s: Rocky Mountain Construction