Nieuwe Nederlandse thrillride Power Surge wordt volop getest

De Nederlandse exploitant Louis Vallentgoed gaat dit jaar uitpakken met een nieuwe thrillride. Het gaat om de Power Surge die rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk komt. Tijdens de rit gaan de bezoekers verschillende keren overkop en draaien ze rond in alle mogelijke richtingen. Ondertussen wordt de attractie volledig getest.

 

Louis Vallentgoed pakt uit met de Power Surge, een thrillride die hij overgekocht heeft van de Britse exploitant Darren. De Power Surge is van het gelijknamige type dat gebouwd wordt door de Italiaanse fabrikant Zamperla. De attractie is 16,2 meter hoog, 17,5 meter breed en 16,15 meter lang.

Er kunnen 24 personen tegelijkertijd een ritje maken waardoor een theoretische capaciteit van 600 personen per uur behaald kan worden. Bezoekers moeten minstens 120 centimeter groot zijn voor een ritje te mogen maken in de attractie.

Tijdens de rit worden de inzittenden alle kanten opgedraaid en gaan ze meerdere keren overkop. Dit gebeurt doordat de zitjes vast hangen aan 6 grote armen die op zich weer vasthangen aan een grote stang. Zowel de stang, de armen als de zitjes draaien tijdens de rit waardoor een pittige rit gegarandeerd wordt.

Ondertussen wordt de attractie volop getest om klaar te zijn tegen het nieuwe kermisseizoen, waarvan nog niet duidelijk is wanneer deze van start zal kunnen gaan. Waar we deze attractie overal zullen kunnen terugvinden blijft dus ook onduidelijk, al is ondertussen wel bekendgemaakt dat de Power Surge haar Nederlandse première zal maken tijdens de Mega Kermis van Uden die doorgaat van 16 tot en met 25 juli.

 

Ook de lichtinstallatie werd al volop uitgetest:

 

Video’s: Vallentgoed