Fotoverslag: Plopsaland De Panne – mei 2021

Eindelijk mogen we terug!

8 mei 2021 de start van het nieuwe pretparkseizoen kon eindelijk starten na het uitstellen van de paasopening. Door dat er velen richting Walibi trokken voor Kondaa trokken Dwainie en Hendrik met hun gezin richting Plopsaland De Panne.

Bij aankomst in regenweer zagen we toch dat Plopsaland er weer alles aan gedaan had om alles corona-proof te laten verlopen. Vele groene bollen en rode pijlen deden net zoals in 2020 hun best om de kinderen met hun ouders een veilig parcours doorheen het park te loodsen, ook alcoholgel was er voldoende voorzien bij de ingang van het park en aan alle attracties. En tot slot werden er ook terug extra Corona-stewards in het park ingezet om alles in goede banen te leiden.

Er werden door de maatregelen die de federale regering oplegde ook wat aanpassingen gedaan in het park. Zo bleef Mayaland en het Bos van Plop gesloten daar binnenevenementen nog altijd niet toegestaan zijn. Daarnaast hebben ze ook de wachtrijen van Anubis The Ride en Heidi The Ride aangepast zodat de normale uitgangen de nieuwe ingangen werden en de oude ingangen als uitgangen worden gebruikt. Alsook werden de horecapunten wat aangepast zodat overal aan take-away of bediening aan tafel kan gedaan worden.


Verrassend bleven De Koffiekopjes gesloten daardoor kon het Prinsessia restaurant op de plaats van de attractie een extra terras maken die ook nog overdekt is zonder te veel veranderingen te moeten doen. Nu het Plopsa-hotel ook is geopend kunnen de hotelgasten genieten van hun avondmaal in het Prinsessia restaurant.


Na alle Covid-19 aanpassingen werden er ook nog een paar andere aanpassingen gedaan.
Te beginnen verliest K3 hun Verkeerspark aan De Buurtpolitie, de reeks die al een aantal jaar speelt op VTM. Ook de BBQ-stand in Heidiland veranderd naar een Pizza-Hut restaurant. Vervolgens moet ROX plaats maken voor De Nachtwacht-flyer, dat wil ook zeggen dat de bekende ROX-wagen daar is verdwenen. Maar last but not least is natuurlijk het optrekken van de megacoaster The Ride To Happiness by Tommorowland, die je al ziet staan van op de afrit van de E40 en die je bijna over het ganse park ziet staan. Spijtig genoeg werd het ons niet gegund om de attractie haar testritjes te zien uitvoeren.


Nu wat ons bezoek betreft was na de regen voormiddag en de zon die doorkwam in de namiddag een super dag en zeker een aanrader als je met de kinderen een dagje wil beleven vol Plopsa-magie.