Stand van zaken bij alle werkzaamheden in Walibi Belgium

In Walibi Belgium wordt er niet enkel druk verder gewerkt aan de nieuwe achtbaan Kondaa, maar ook het hele omliggende themagebied kreeg de voorbije weken verder vorm. Daarnaast maakt het park van de jaarlijkse sluiting gretig gebruik om andere gebieden in het park verder op te knappen.

 

Zoals iedereen wel weet is Walibi Belgium al sinds enkele jaren bezig aan een grootschalige opknapbeurt voor het overgrote deel van het park. Het pièce de résistance van deze werkzaamheden is de toevoeging van de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux: Kondaa. Maar naast de achtbaan ontstaat ook een volledig themagebied met onder andere een restaurant en een verplaatste kinderattractie.

 

Exotic World

De werkzaamheden bij de uitbreiding van Exotic World en Kondaa zijn in het laatste stadium aangekomen. De kinderattractie Kondaala werd verplaatst en vormgegeven in dezelfde stijl als de rest van het gebied rond Kondaa. Inclusief statige houten omheiningen en een nest voor vermoedelijk het kuiken van de volwassen Kondaa. Daarnaast is het nieuwe restaurant ook bijna voltooid, de Afrikaanse vormgeving moet voor een mooie overgang zorgen tussen het reeds bestaande deel van Exotic World en de nieuwe uitbreiding. Ook is het vele groen grotendeels aangeplant die voor de groene exotische oase gaan zorgen.

 

Radja River

Maar in de rest van het park zit men ook niet stil. Zo hebben ze in Walibi Belgium van de wintermaanden gretig gebruik gemaakt om de wildwaterbaan Radja River grondig onder handen te nemen. Wat eerst leek op een grondige schoonmaak, bleek al snel een deelse vernieuwing van het rotswerk en het stationsgebouw. Zo zijn er gedeeltes met nieuw spuitbeton te zien en meer rots-details en als kers op de taart zijn er enkele Indische koepels op de vernieuwde daken verschenen. Wat het geheel nog mee betrekt in Karma World.

Wave Swinger

Tijdens de winterperiode dook op sociale media een idyllische foto van het besneeuwde Walibi, maar oplettende fans zagen al snel dat de Wave Swinger naast de Weerwolf volledig was ontmanteld. De kans bestaat dat het oude muziekthema van deze pretparkklassieker voorgoed verdwenen is.

©pyrogobelin

 

Het nieuwe pretparkseizoen begint voor Walibi op zaterdag 3 april. Of de nieuwe achtbaan en bijhorend themagebied dan ook opent, is nog niet bekend.

 

Bronnen en foto’s: Theme Park Magic, pyrogobelin