Treintje vernieuwde achtbaan Avonturenpark Hellendoorn geleverd

Bij het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn kwam een langverwacht pakje aan. Alhoewel, pakje, zeg maar groot pak, want de trein die vanaf dit seizoen over de vernieuwde achtbaan Balagos – Flying Flame rijdt, arriveerde.

 

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn geeft haar iconische gele looping achtbaan Tornado deze winter een grondige opknapbeurt. Tornado zal vanaf komend seizoen door het leven gaan als Balagos – Flying Flame. Het park koos deze naam uit de inzendingen die fans konden insturen. Men koos voor het drakenthema naar aanleiding van de nabij gelegen attractie Drakennest, die opende in 2017.

Over de baan zal een gloednieuw treintje rijden dat gebouwd werd door Sunkid Heeghe en deze week geleverd werd in het park. Het nieuwe treintje heeft heupbeugels waar je meer vrijheid in hebt dan bij de klassieke schouderbeugels.

 

Het oude treintje wordt van de baan gehaald.

 

Tornado werd in 1990 gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en haalt een topsnelheid van 60 km/u.

 

 

Bron en foto: Avonturenpark Hellendoorn