La Mer de Sable begonnen aan thematiseringswerken rond nieuwe achtbaan

La Mer de Sable gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Junior Coaster van Vekoma die de naam Silver Mountain draagt. De opening werd door corona met een jaar uitgesteld, maar ondertussen zijn de thematiseringswerken volop aan de gang.

 

Het Franse pretpark La Mer de Sable, gelegen net voor Parijs en vlakbij Parc Astérix, gaat dit jaar een nieuwe achtbaan openen. De achtbaan heeft de naam Silver Mountain gekregen en is een Junior Coaster gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Deze rollercoaster heeft een snelheid van 45,9 km/u en een hoogte van 13 meter. De totale lengte bedraagt 335 meter.

De rollercoaster werd vorige winter al volledig opgebouwd, maar de afwerking van de achtbaan liet enige tijd op zich wachten. Op foto’s die Frédéric Carlier deelde zien we nu dat de thematiseringswerken volop aan de gang zijn.

Ratanga Junction:

De achtbaan heeft al een speciaal verleden want het gaat om Bushwhacker uit het voormalige pretpark Ratanga Junction dat gelegen was in Kaapstad aan de Westkaap van Zuid-Afrika. Bushwhacker werd gebouwd in 1998 en stond tot en met 2018 in het Zuid-Afrikaanse pretpark, dat toen definitief haar deuren sloot.

Ratanga Junction was het tweede grootste pretpark van Zuid-Afrika en een van de grootste pretparken in heel het continent. Het was dan ook erg jammer toen het mooi gethematiseerde pretpark, dat volledig in de natuurpracht gelegen was, op 1 mei 2018 de deuren definitief sloot.

Het park dat de deuren opende in 1998 had 3 achtbanen. De Vekoma Mine Train rollercoaster Diamond Devil Run werd in 2014 al gesloten. Deze werd gelukkig gered en draait sinds 14 november 2015 haar rondjes als Tren Minero in het Chileense pretpark Fantasilandia. Deze achtbaan heeft dezelfde lay-out als onze eigen Calamity Mine in Walibi Belgium.

De derde achtbaan, Cobra, een Suspended Looping Coaster, die eveneens door Vekoma gebouwd werd, heeft eveneens een leven gevonden in een ander pretpark. De achtbaan werd opgekocht door het Amerikaanse Lost Island Water Park die de achtbaan tezamen met Kanonen uit het Zweedse pretpark Liseberg opbouwt in het gloednieuw pretpark Lost Island Theme Park.

Hiermee hebben de drie achtbanen uit het Afrikaanse continent elk een thuis gevonden in ander continent namelijk Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Europa.

 

 

Foto’s: Frédéric Carlier