Achttiende achtbaan van Energylandia is opgebouwd

In het Poolse Energylandia is de track vervolledigd van een nieuwe achtbaan. De nieuwe coaster werd gebouwd door het Nederlandse Vekoma en is van het type mijntrein. Naar verwachting gaat de baan pas in 2022 open.

 

Achtbaan 16 (Abyssus) en 17 (Light Explorer) moeten nog geopend worden of Energylandia is al druk in de weer voor een volgende nieuwigheid. De Nederlandse fabrikant Vekoma bouwde afgelopen maanden al aan volgende nieuwe achtbaan, deze keer een zogenaamde mijntrein.

Begin oktober 2019 kwamen al de eerste trackdelen van de mijntreinachtbaan aan in Energylandia. Daar bleven ze meer dan een jaar liggen zonder opgebouwd te worden. Begin december 2020 werden eindelijk de eerste supports geplaatst en later die maand werden de eerste trackdelen geplaatst. De fabrikant maakte nu op Instagram bekend dat de baan inmiddels volledig is opgebouwd en de track compleet is.

 

Vekoma gaf meteen ook enkele statistieken mee. De baan heeft drie lifthills en is 1200 meter lang. Er zullen maximaal drie treinen op kunnen rijden van elk 32 passagiers. Een ritje zal 3,5 minuut duren. Een naam heeft Energylandia nog niet bekendgemaakt.

Het park zal naar de nieuwe standaarden van het park de baan nog thematiseren. Opening is dan ook pas voorzien voor 2022. Te meer omdat het park dit jaar al het nieuwe gebied Aqualantis zal openen.

Wie de verdere werkzaamheden wil volgen kan op onze bouwpagina terecht.

Foto: Vekoma