Testritten begonnen op Krampus Expedition in Nigloland

Het Franse pretpark Nigloland pakt dit jaar uit met de nieuwe achtbaan Krampus Expedition. Het gaat om een Water Coaster, die gebouwd werd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Vorig jaar werd het laatste trackdeel geplaatst. Ondertussen zijn de eerste testritten van start gegaan.

 

Krampus Expedition is een Water Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides waarbij de bootjes zowel over een achtbaantrack razen alsook varen over het water. Het hoogtepunt van de attractie is een groot beeld, het monster Krampus, waar de boot doorraast tijdens de rit. In totaal is het parcours 600 meter lang en 28 meter hoog. Een rit zal 4 minuten duren en per uur kunnen 850 mensen een ritje maken. Ondertussen zijn de testritten van start gegaan.

 

Krampus Expedition neemt je mee naar een bergachtig landschap op expeditie in de Alpen. De naam komt van een mythe waarin verteld wordt dat het wezen Krampus half geit, half demon is. De Krampus gaat op zoek naar stoute kinderen en sleurt een zak met twijgen met zich mee, waarmee hij de kinderen slaat wanneer ze zich misdragen.

 

Ondanks de eerste indrukwekkende concept arts die Nigloland naar buiten bracht, lijkt de achtbaan er in het echt toch minder verschrikkelijk uit te zien. Dit heeft het park gedaan om de attractie familievriendelijk te maken. Voor de bouw van de attractie is een budget van 15 miljoen euro voorzien. De opening is voorzien op 3 april 2021.

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Video: Nigloland Fans