Nigloland – Nieuwe achtbaan

Het Franse pretpark Nigloland opende in 2020 de achtbaan Noisette Express en verplaatste haar reuzenrad om plaats te maken voor een nieuwe attractie in 2021. Welke dit zal worden is nog geheim, maar toen een fansite op bezoek ging in het park werden funderingen opgemerkt, waardoor het duidelijk lijkt dat er opnieuw een achtbaan geopend zal worden.

 

In 2020 konden de jonge bezoekers van het Franse Nigloland plaatsnemen in de nieuwe familieachtbaan Noisette Express. Deze achtbaan werd ontworpen door Art Engineering en de theming gebeurde door P&P Projects. De lengte van de baan is 220 meter en je legt het parcours tweemaal af. De totale investering van dit project was 3 miljoen euro.

Maar ook voor 2021 komt er een nieuwe achtbaan naar Nigloland. Afgelopen winter werd het reuzenrad verplaatst binnen het park en werd op het parkplannetje aangekondigd dat er een nieuwe attractie zal openen in 2021.

Onlangs bezocht een pretparksite het park, waar ze de bouwwerken konden aanschouwen. Enkele screenshots uit het filmen tonen funderingen voor supports waardoor aangenomen kan worden dat het inderdaad gaat over een nieuwe achtbaan. Maar welk type blijft natuurlijk nog gissen. De nieuwe baan wordt gebouwd naast de achtbaan Alpine Blitz en lijkt tot kort bij het hotel te komen. Geruchten spreken over een watercoaster, al blijft het de vraag als het ook effectief een dergelijke attractie wordt.

 

Feiten:

  • Naam: Onbekend
  • Openingsjaar: 2021
  • Type attractie: Achtbaan

 

Bouwupdates:

13 oktober 2020: De werken gaan verder

 

20 september 2020: Er zijn al grote vooruitgang geboekt

 

29 augustus 2020: De trackdelen zijn onderweg naar het park

 

22 juli 2020: Het reuzenrad bied mooi uitzicht op de werken

Foto’s: niglofan89 (forum.coastersworld.fr)

 

 

12 juli 2020: Als maar meer footers duiken op

11 juni 2020: Footers worden geplaatst

8 juni 2020: Eerste funderingen zijn reeds gegoten