Energylandia onthult eerste testritten en grote decorstukken voor Light Explorer

Energylandia heeft voor het eerst beelden gedeeld van de testritten van haar nieuwe familieachtbaan Light Explorer. Het gaat om een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De attractie is gelegen in het nieuwe themagebied Aqualantis en zal door een gigantische muur rijden.

 

In 2021 opent het Poolse pretpark Energylandia, met een jaar vertraging, het nieuwe themagebied Aqualantis. Dit grote gebied bevat tien nieuwe attracties, waaronder een Disk’O Coaster, een Fire Brigade attractie en een Rockin’ Tug attractie die allen gebouwd worden door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Ook een duikshow zal plaatsvinden in het nieuwe gebied.

Maar dat is niet alles. Ook de achtbaanliefhebbers komen aan hun trekken met maar liefst twee nieuwe achtbanen. Het gaat daarbij om Abyssus, een multi-launch coaster met meerdere inversies en een Family Boomerang Coaster met de naam Light Explorer. Beide worden geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Light Explorer zal een snelheid halen van 60 km/u en een hoogte hebben van 24,2 meter. Het parcours van 238 meter zal zowel voorwaarts als achterwaarts worden afgelegd. Er kunnen 686 personen per uur een ritje maken op de rollercoaster en er zullen krachten tot 2,8G te voelen zijn. Ondertussen wordt de attractie volop getest en valt ook een gigantisch decorstuk op, namelijk een zeer lange muur waar de achtbaan doorheen zal rijden.

 

Met de opening van Light Explorer wordt Energylandia het eerste pretpark in de wereld dat twee Family Boomerang Coasters zal bezitten als je Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen niet als twee aparte achtbanen telt. In 2017 opende het park al Boomerang, een achtbaan van hetzelfde model, maar met een volledig andere, veel compactere lay-out. Deze achtbaan ligt aan de andere kant van het park, vlakbij de ingang. Deze rollercoaster is erg populair en daarmee lijkt de keuze voor een tweede familiecoaster die voor- en achterwaarts gaat een uitstekende zet.

 

De bouwwerken van het themagebied kan je hier volgen.

 

Video: Energylandia