Efteling bouwt bij nieuwe speeltuin Nest een nieuw horecapunt

De Efteling is momenteel druk bezig met de bouw van de inclusieve speeltuin Nest! Een inclusieve speeltuin is een speeltuin die ook toegankelijk is voor personen met een handicap. Deze speeltuin komt te liggen in het bosje naast achtbaan de Vliegende Hollander. Bij de speeltuin zal ook een nieuw horecapunt openen dat de naam ’t Verwende Nest! zal dragen. Een van de lekkernijen wordt de Kurkentrekker.

 

In de zomer van 2021 opent Nest!: een speelbos van ongeveer 1200 m², waarin op een Eftelingse manier elementen van de achtbanen terug te vinden zijn. Er zijn verschillende speelmogelijkheden voor álle dappere durfallen.

Horecapunt ’t Verwende Nest! zal je kunnen terugvinden aan de speeltoestellen voor de allerkleinsten. Je zal kunnen zitten aan stamtafels, onder schaduwdoeken. Terwijl je hier een hapje eet heb je ook een mooi overzicht over de speeltuin, wat handig kan zijn voor ouders. Ook krijgt het horecapunt vitrines op kinder-ooghoogte, aangepaste tafels en bredere looppaden, zodat er met de doelgroep voldoende rekening wordt gehouden. 

 

Lekkernij de Kurkentrekker

Bij ’t Verwende Nest! kan je koude en warme dranken verkrijgen, maar ook Kurkentrekkers. Deze lekkernij wordt gemaakt van een licht zoetig brooddeeg en heeft een kurkentrekker-achtige vorm. Kinderen kunnen de draaimolen, die ‘ogenschijnlijk’ in verbinding staat met de ovens, in beweging zetten. Daardoor wordt het deeg gedraaid gebakken. In het buitenland is de lekkernij beter bekend als Chimney Cake of Baumstriezel. Oorspronkelijk komt het uit Oost-Europa, waar het Kürtőskalács genoemd wordt. Eenmaal gebakken, worden de snacks bestrooid met suiker en kaneel. Maar je kunt de Kurkentrekker ook als gevulde special bestellen met overheerlijke saus en uitbundige toppings.

 

Knipoog naar het verleden

De naam van de nieuwe snack is een knipoog naar het horecapuntje dat tegelijkertijd met de Python werd geopend in 1981. De Kurketrekker was toen een verwijzing naar één van de delen van de Python waar je ondersteboven hangt: de kurkentrekker. Het horecapunt maakte in 2005 plaats voor watercoaster de Vliegende Hollander.

 

Bron en foto: Efteling