Aalst bouwt aan nieuw stedelijk zwembad met glijbanencomplex

In Aalst bouwt Vita Groep aan een nieuw Stedelijk Zwembad binnen een DBM-opdracht (onderhoud gedurende 30 jaar). In deze combinatie van nieuwbouw en renovatie zal vanaf maart 2021 een sportbad met Olympische afmetingen en ook een 25m-bad de deuren openen. Een jaar later zal ook fase 2 worden afgerond, waarbij ook het recreatieve gedeelte en het instructiebad in gebruik zullen worden genomen. 

 

De potentiële locatie, centraal gelegen in het Zwembadpark, biedt de mogelijkheid om een zeer aantrekkelijk gebouw te maken met een uitstraling die past bij zijn bijzondere en sportieve functie. De sporters en bezoekers staan centraal in het ontwerp voor het gebouw en omgeving.

“Wij hopen dat iedere gebruiker het nieuwe zwembad als een tweede thuis zal ervaren, zodat zowel sport als ontmoeting zal worden gestimuleerd. Onze ambitie is om gebouwen te realiseren die zeker 40 jaar functioneren”, vertelt de Vita Groep.

“Vanuit deze gedachte hebben wij vanaf de eerste ontwerpschetsen rekening gehouden met het realiseren van een duurzaam, functioneel en goed exploiteerbaar gebouw. Door een slimme schakeling van functies ontstaat er een compact gebouw met minimale energieverliezen.”

Alle functies zijn gelegen rondom een centrale horeca en er is goed zicht tussen de onderlinge functies via doorlopende zichtlijnen. Op de concept-arts en bouwplannen zien we alvast ook een recreatief gedeelte met minstens 3 grote glijbanen. Daarnaast zien we ook nog verschillende andere kleinere glijbanen.

De werken rond het nieuwe project gingen van start in oktober 2019. Ondertussen werden de zijmuren van het 50m-sportbad en 35-25m zwembad geplaatst. Het 50m-sportbad werd reeds overkapt. Volgende taak op het programma wordt de overkapping van het 35-25m zwembad.

Bron & foto’s: Vita Group, Aalst