Uitgelicht: Piraten Spinner – Freizeit-Land Geiselwind

Piraten Spinner is een Spinning Coaster in het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind. Zeer speciaal aan deze achtbaan is het feit dat het de enige Spinning Coaster is die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Zierer.

 

 

Met Piraten Spinner heeft het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind een unieke achtbaan in huis, dit is namelijk de enige Spinning Coaster die Zierer tot hiertoe bouwde. Deze is zeker niet de grootste achtbaan van het park, maar wel behoorlijk fun.

 

 

Toen het park deze Spinning Coaster van Zierer in 1994 opende, kreeg ze de naam Drehgondelbahn, een naam die behouden bleef tot 2018. De nieuwe eigenaars transformeerden het gebied rond de achtbaan om tot een piratengebied en ze veranderden daarom ook de naam van deze achtbaan.

Piraten Spinner is 100 meter lang en behaalt een snelheid van 30 km/h. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 12 personen.