Oost-Europa: Deel 21 – Rodelen in Polen & Tsjechië

Afgelopen zomer, te midden van coronatijden en internationale reisverboden, gingen Themeparkfreaks Jonathan, Jos, Lennert en Dries op avontuur in Oost-Europa. Daar bezochten ze op twee weken tijd maar liefst zeven verschillende landen. Het werd een echte rollercoaster-, rodelbanen- en kermisexpeditie in Oost-Duitsland, Polen, Slovakije, Hongarije, Slovenië, Oostenrijk en Tsjechië. We nemen jullie dan ook graag mee op ons avontuur. We willen graag even benadrukken dat we alle veiligheidsregels gevolgd hebben en enkel bestemmingen bezocht hebben die destijds groen gekleurd waren op de Europese coronakaart.

 

Het plan was om op 2 dagen tijd 15 rodelbanen te doen in Tsjechië en Polen. Gisteren hadden we er slechts 5 van de 7 geplande kunnen doen omdat we maar liefst 3 uur tijd verloren hadden bij de Mamutí Horská Dráha, een alpine coaster van meer dan 3 kilometer lang.

We wilden vandaag graag de 8 rodelbanen van onze originele planning doen en liefst ook nog de 2 gemiste rodelbanen van gisteren inhalen. Het probleem was echter dat deze op 2 uur rijden van de rest lagen. Na lang nadenken besloten we toch om het er op te wagen en zo stonden er vandaag 10 rodelbanen op 9 verschillende locaties op de planning! Vandaag nemen we jullie mee op het eerste deel van deze drukke dag!

 

Ski Areál Kaste Petříkov:

Een drukke dag stond voor de boeg, dus stonden we ruim voor 9u30 aan Ski Areál Kaste Petříkov in het Tsjechische dorpje Ostružná om daar de Bobová Dráha uit te testen. Het gaat hier om een monorail alpine coaster van 785 meter lang die gebouwd werd door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer in 2006. Niet de langste in zijn soort, maar wel een leuke!

Czarna Góra:

We staken meteen terug de grens over naar Polen want daar vinden we in Czarna Góra de Gravity Slide Black Mountain rodelbaan. Het gaat hier een alpine coaster uit 2014 gebouwd door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze heeft een bescheiden lengte van 661 meter.

Areál Mladé Buky:

Opnieuw gingen we de grens over. Ditmaal weer naar Tsjechië waar we in Areál Mladé Buky de rodelbaan Berta vonden. Dit is een alpine coaster van 985 meter lang die in 2011 gebouwd werd door de Duitse fabrikant Wiegand. Deze rodelbaan had een mooi gevarieerd parcours.

Relaxpark Pec pod Sněžkou:

Eveneens in Tsjechië vonden we Relaxpark Pec pod Sněžkou waar we kwamen voor de rodelbaan Bobová Dráha. Deze bescheiden Wiegand alpine coaster werd in 2007 gebouwd en heeft een lengte van 660 meter. Deze had een aantal hoge bochten boven de grond.