Op stap in Zuid-Frankrijk deel 13: OK Corral & Koaland

Niemand had het op voorhand kunnen voorspellen, maar toen het coronavirus COVID-19 toesloeg in heel de wereld, had dit erg grote gevolgen voor alles en iedereen. Natuurlijk werd ook de pretparkwereld en haar fans hard getroffen. Zo zagen Themeparkfreaks Jos, Lennert en Jonathan hun reis naar Amerika in het water vallen en als alternatief trokken ze gedurende 12 dagen er op uit in het zuiden van Frankrijk.

 

Ook vandaag stond er net zoals gisteren nog eens een echt pretpark op het programma dat overdag geopend is. Wat normaal lijkt is hier in het Zuiden van Frankrijk een zeldzaamheid!

 

OK Corral:

OK Corral is zowat het Fraispertuis City van Zuid-Frankrijk, alleen dan met andere attracties en een veel warmer klimaat! Het pretpark met leuke thematisering heeft drie achtbanen, waaronder enkele leuke familiale exemplaren.

Pioneer is de meest unieke van allemaal. Het gaat hier om een Custom ESC model gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer waar vooral de treinen de aandacht trekken. De trein bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel bevat drie rijen van telkens twee personen die op paarden kunnen zitten, het achterste deel bevat eveneens drie rijen van twee personen, maar in plaats van op paarden te zitten kunnen de bezoekers hier plaatsnemen in de karren die de paarden voorttrekken. Heel erg fijn en uniek gedaan!

Gold Rush is al een even unieke achtbaan en doet ook iets wat geen enkele andere achtbaan in de wereld doet. Het gaat hier om een Shuttle Family Coaster die niet gebouwd werd door Vekoma, maar wel door Gerstlauer. Bij de start van de rit wordt de trein achterwaarts omhooggetrokken op de lift hill, om eenmaal boven losgelaten te worden en voorwaarts de berg af te rollen, door het station heen en vervolgens heel het parcours af te leggen. Op de tweede heuvel wordt de trein gewoon doorgetrokken in plaats van dat deze achteruit bolt zoals bij de andere Family Boomerang Coasters. Het einde van de track en het begin van de track zijn gewoon met elkaar verbonden en dus rijdt de trein weer naar de eerste liftheuvel toe en rolt hij daar naar benden voor een twee rondje. Als die opnieuw het parcours heeft afgelegd, dan komt de trein nu wel tot stilstand op de tweede liftheuvel en wordt deze achterwaarts het parcours weer opgestuurd. Goed dus voor een derde rondje, maar deze keer achterwaarts in plaats van voorwaarts. Een erg leuke feature die enkel deze achtbaan kent!

De laatste achtbaan is Serpent Hopi, een Tivoli Large achtbaan van Zierer die we ook hier bij ons geregeld tegenkomen. Het enige wat dit park nog mist, is een leuke looping coaster, al blijkt dat het park er vroeger verschillende heeft gehad. Zonde dat ze deze hebben verwijderd.

Koaland:

Koaland is een erg klein pretparkje dat niet zo ver van de Italiaanse grens ligt. Het trok onze aandacht vanwege de achtbaan die er staat. Het gaat om Chenille, een Big Apple achtbaan van de El Salvadoraanse fabrikant Fajume. Heel veel andere interessante attracties zijn hier echter niet te vinden.