Speciale kermisattractie Rocket wordt opnieuw naar Europa gehaald

De bizarre attractie Rocket die vroeger rondreisde met de Duitse exploitant Goetzke is naar Schotland verhuisd. Het gaat om een thrillride van de Oostenrijke fabrikant Funtime die afgelopen jaren terug te vinden was in The Pavilion Park in de Amerikaanse staat South Carolina.

 

Goed nieuws voor onze Schotse kermisvrienden. Global Events & Attractions, het voormalige M&D Events, dat in handen is van de familie D. Taylor uit Schotland, heeft de speciale attractie Rocket opnieuw naar Europa gehaald. Het gaat om een attractie van het gelijknamige type Rocket die gebouwd werd door de Oostenrijkse fabrikant Funtime.

Het was de Duitse exploitant Goetzke die de attractie oorspronkelijk kocht in 2010 en daarmee als Rocket rondreisde op de Duitse kermissen tot eind 2013. In 2014 verdween Rocket uit Europa en kreeg die een nieuw leven in het Amerikaanse pretpark The Pavilion Park gelegen in de staat South Carolina. In november werd de attractie naar Schotland gehaald door Taylor, hiermee komt Rocket na 7 jaar opnieuw naar Europa.

De attractie heeft een bijzonder verleden want het gaat om een prototype van Rocket. De middenbouw is afkomstig van een Huss Shot’N Drop terwijl de achterwand en enkele decoratie-elementen afkomstig zijn van een Huss Flic Flac. De toren is ongeveer 70 meter hoog.

 

Bronnen: Polyp Forum, kermisclub, Funfairs Around Scotland