Acqualinda wordt het indrukwekkendste waterpark van Brazilië

Het nieuwe waterpark Acqualinda belooft een van de grootste in zijn soort in Brazilië te worden. Met de bouw van dit park gaan zware investeringen gepaard, zo zal er heel wat theming en recordattracties aanwezig zijn.

 

In Brazilië is de bouw van het nieuwe waterpark Acqualinda volop bezig. Dit park komt te liggen in Andradina in het hart van São Paulo. Het project omvat ongeveer 30 verschillende attracties waaronder een 380 meter lange waterachtbaan en een lazy river van wel een kilometer lang, die volgens het park meteen de langste ter wereld is.

Het park krijgt ook een golfslagbad en op de concepts zien we ook enkele freefall glijbanen, maar de volledige attractielijst blijft voorlopig nog even geheim. De bouwer van al dat waterplezier is Acquakita in Mexico.

Het park wil ook een verhaal geven aan al haar attracties en gebieden. Het verhaal gaat over prehistorische stammen die samenleven met buitenaardse wezens. Deze wezens arriveerden met het ruimteschip MC2020 (Millennium Columbia). Dit schip is meteen ook het futuristische thema van de ingang.

De centrale blikvanger van het park wordt een 46 meter hoge vulkaan met meerdere glijbanen, een beetje naar het voorbeeld van Volcano Bay in Orlando. Het park zal een capaciteit hebben om 15.000 mensen per dag te ontvangen, met parkeergelegenheid voor 1.668 auto’s en 98 bussen.

 

Enkele concepttekeningen

Behalve het waterpark zal er in de toekomst een groot hotel gebouwd worden en men is momenteel ook al bezig aan de bouw van een themapark, waar dinosaurussen centraal staan.

 

Vooruitgang waterpark

 

 

Vooruitgang Dino park

 

 

Bron en foto’s: Acqualinda