Nostalgisch pretpark Indiana Beach sluit de deuren voorgoed

We ontvingen triest nieuws uit het Amerikaanse Indiana, daar sloot het nostalgische pretpark Indiana Beach voorgoed de deuren. Het ging al een geruime tijd slecht met het park en zelfs een overname in 2015 door de Apex groep bleek niet meer te mogen baten. De attracties kwamen plots te koop te staan en niet veel later volgde de aankondiging dat het park de boeken neer legt.

 

 

Het Amerikaanse pretpark Indiana Beach werd onlangs voorgoed gesloten. Dit park was terug te vinden aan Lake Shafer in Indiana. Het park werd in 1926 geopend als Ideal Beach en wijzigde in de jaren 1950 van naam.

Het park begon de laatste jaren verlies te draaien en werd in 2015 overgenomen door de jonge pretparkgroep Apex Group. Er volgde een investering in de vernieuwing van het waterpark, maar de resultaten bleven uit. Om die reden viel na 94 jaar het doek over dit park. De groep liet nog weten dat ze al geruime tijd op zoek waren naar een overnemer, maar die niet konden vinden. De attracties van het park staan allemaal te koop en men hoopt toch nog enkele een nieuw thuis te kunnen geven, al zal dat voor de houten achtbanen enorm moeilijk worden.

Het park had heel wat klassieke attracties, waaronder vijf achtbanen, waarvan drie houten exemplaren. De meest speciale was Lost Coaster of Superstition Mountain, deze werd geboren als darkride, maar werd later omgebouwd tot houten achtbaan, die doorheen een berg loopt. De rit op deze bijzondere baan begon met een verticale mijnlift.

 

De grootste achtbaan was Cornball Express, deze baan werd gebouwd door Custom Coasters International en heeft een stalen draagstructuur, waardoor het technisch gezien een Hybride is.

 

De derde houten achtbaan was Hoosier Hurricane, een familiale baan eveneens door CCI gebouwd.

 

De stalen achtbaan die voor thrill moest zorgen is Steel Hawg, een El Loco type van S&S Sansei Technologies.

 

De laatste achtbaan van het park was een echte klassieker, deze Jet Star van Schwarzkopf kreeg de naam Tig’rr Coaster.

 

 

Themeparkfreak Dries bezocht dit park vorig jaar nog en bracht onderstaande foto’s mee.

 

 

Bron en foto: Indiana Beach