Mexicaans pretpark La Feria de Chapultepec Magico wordt ontmanteld

Het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico kwam bijna een jaar geleden op een zeer negatieve manier in het nieuws. Er gebeurde namelijk een dodelijk ongeval op achtbaan Quimera. Het park sloot onmiddellijk de deuren en deze winter werd bekendgemaakt dat het park niet meer zou heropenen. Toch was er even hoop op een overname, maar dat blijkt jammer genoeg niet gelukt te zijn.

 

Bijna een jaar geleden kwam het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico overal ter wereld in het nieuws. Een treintje van de achtbaan Quimera, een Schwarzkopf klassieker, ontspoorde en hierbij kwamen minstens twee personen om het leven. Het park werd meteen gesloten en er was veel onzekerheid over de toekomst.

 

 

In mei van dit jaar (2020) kwam er toch nog een sprankeltje hoop uit Mexico, men ging op zoek naar een overnemer voor het park. Zes nationale en internationale bedrijven toonden interesse in de overname van het park, waaronder ook de Amerikaanse pretparkgroep Six Flags. Jammer genoeg bleef een echte overname uit.

Ondertussen dook een YouTube-filmpje op, waarin te zien is dat enkele attracties ontmanteld worden. Er wordt gehoopt dat de meerderheid aan attracties kan gered worden en in één van de andere Mexicaanse parken een nieuwe thuishaven vinden.

 

 

Bron: sopitas.com