Belangrijk Mexicaans pretpark wordt mogelijk gered van ondergang

Het zijn erg zware tijden voor het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico. Het is een van de belangrijkste pretparken in Mexico maar het lot van het pretpark hangt aan een zijden draadje sinds er vorig jaar een dodelijk ongeluk gebeurde op de achtbaan die eveneens een belangrijke rol speelde in het Belgische programma De Mol.

 

La Feria Chapultepec Magico is een belangrijk Mexicaans pretpark, het tweede grootste park van het land na Six Flags Mexico. Het park huisvest heel wat attracties met een belangrijke historische waarde maar deze winter werd het nieuws bekendgemaakt dat La Feria Chapultepec Magico definitief zou sluiten door het ongeluk dat zich vorig jaar afspeelde in het park.

 

Dodelijk ongeluk:

Het was op de achtbaan Quimera, die een belangrijke rol speelde in het zesde seizoen van De Mol op de Belgische televisie, waarop een dodelijk ongeluk gebeurde in 2019. Een deel van de achtbaantrein ontspoorde waardoor meerdere doden vielen. Het park sloot onmiddellijk de deuren en deze winter werd bekendgemaakt dat het park niet meer zou heropenen.

 

Mogelijk overnemers waaronder Six Flags:

Ondertussen is er terug een klein beetje hoop, want nu blijkt dat er toch nog gekeken wordt naar een mogelijke overnemer. Normaal was de procedure voor een overnemer te zoeken al verstreken, maar wegens COVID-19 wordt de tijd voor een overname rond te krijgen verlengt.

Er zouden nu zes nationale en internationale bedrijven interesse getoond hebben in de overname van het park waaronder ook de Amerikaanse pretparkgroep Six Flags die al een pretpark en waterpark in het land in handen hebben met Six Flags Mexico en Six Flags Hurricane Harbor Oaxtepec.

 

Historische hoge waarden:

La Feria Chapultepec Magico was niet alleen een zeer belangrijk pretpark in Mexico, het was ook een van de drie overgebleven pretparken in de wereld die onderdak boot aan maar liefst 2 Schwarzkopf achtbanen. Het gaat om Cascabel 2.0 en Quimera.

Cascabel 2.0 is een Shuttle Loop coaster met vliegwiellancering die hard te vergelijken is met Psyké Underground in Walibi Belgium. Een belangrijk verschil is wel dat hier nog de originele krachtige vliegwiellancering in zit terwijl deze bij Psyké Underground in 2013 vervangen werd naar een LIM Launch.

 

Quimera is een driedubbele loopingcoaster waar helaas het dodelijke ongeval op gebeurde. Deze achtbaan is 33,8 meter hoog, 1049,7 meter lang en tijdens de rit wordt er een snelheid bereikt van 85,3 km/u. Origineel kon deze achtbaan draaien met maar liefst 5 treinen, al gebeurde dat de laatste jaren met maximaal 3 treinen.

 

Naast La Feria Chapultepec Magico blijven er slechts nog 2 andere pretparken in de wereld over die onderdak bieden aan 2 Schwarzkopf rollercoasters. Het gaat om Lagoon in de Amerikaanse staat Utah met Colossus the Fire Dragon, een dubbele looping coaster en Jet Star 2, een familie achtbaan. Ook Nagashima Spa Land in de Japanse provincie Mie bezit er nog 2 met Shuttle Loop, een gelijkaardige achtbaan als de Shuttle Loop van La Feria Chapultepec Magico en Looping Star, een looping coaster die gelijkaardig is als de oude Looping Star van Bobbejaanland en de oude Thunder Loop van Attractiepark Slagharen.

 

Bron: ParquesyContenidos, elsoldemexico, rcdb