Dodelijk ongeluk met Mexicaanse achtbaan uit De Mol

In het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico is op 28 september de achtbaan Quimera ontspoort. Volgens lokale media is er sprake van minstens twee dodelijke slachtoffers. Bij ons in België is de achtbaan gekend uit het 6de seizoen van de Mol, dat in 2018 werd uitgezonden.

 

Zaterdag rond 13 uur plaatselijke tijd vond in het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico een ongeluk plaats met de achtbaan Quimera. De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn op dit moment nog onduidelijk. Vast staat dat een deel van de achtbaantrein ontspoorde en op de grond terechtkwam.

Volgens lokale media is er sprake van minstens 2 doden en verscheidene gewonden. Het volledige park werd onmiddellijk ontruimd.

 

Opgelet harde beelden.

 

Quimera werd gebouwd door Schwarzkopf en was de allereerste achtbaan ter wereld met drie loopings. De coaster is 33,8 meter hoog en heeft een tracklengte van 1049 meter. De maximumsnelheid bedraagt 85 km/u. Alvorens de achtbaan in 2016 naar het park kwam, draaide hij zijn rondjes in het Britse pretpark Flamingoland, in Maleisië en op de Duitse kermissen.

Bij ons in België is de achtbaan bekend van het televisieprogramma De Mol. In het 6de seizoen, dat werd uitgezonden in 2018, moesten twee kandidaten rondjes maken in de achtbaan. Het was de bedoeling om bij elke rondje letters uit te beelden op de onride-camera, zodat andere kandidaten de correcte woorden konden raden.