Throwback Halloween edities afgelopen jaren

In dit eenmalige artikel blikken we even terug op alle fantastische Halloween evenementen die wij bezocht hebben, en waarvan wij fantastisch beeldmateriaal van gemaakt hebben. Welkom bij deze throwback Halloween.

 

Starten doen we bij onze allereerste Halloween park video, en deze dateert van 2012. Toen bezochten we het Duitse Movie Park, en zijn gekende Horror Fest. Hun allereerste dateert reeds van 2006. Tijdens ons bezoek kon je genieten van de spookhuizen Baboo Twister Club, Circus of freaks, Deathpital en the forgotten. Zowel Deathpital als Circus of freaks zijn nog steeds een vaste waarde in het park. Vooral in Deathpital heb we onvergetelijke momenten beleefd.

Hieronder ziet u het filmpje van 2012, en vlak daaronder staat het filmpje van 2015. We hebben verschillende keren dit event bezocht, maar alleen van die twee edities hebben we ook beeldmateriaal.

 

 

 

We gaan verder in 2012, toen bezochten we in Duitsland het prachtige Fort Fear. Dit kleinschalige Halloween-event was een schot in de roos voor ons en de start van een traditie. Maar liefst zes jaar achter elkaar deden we dit event aan. Het concept volgde toen Jacky moon. In 2017 werd dit Misty ville horror story’s. Dat is ook het laatste jaar we naar dit event geweest zijn. In 2012 vond je er de spookhuizen Traumatisiert, Friedhof der Puppen en Ausgeliefert. Vooral Friedhof der Puppen doorheen het bos naast Fort Fun zal ons altijd bijblijven.

Ook hiervan hebben we meerdere edities gefilmd. Zo zie je eerste het filmpje van 2012, en daaronder volgen nog de edities van 2015 en van 2017, het laatste is bovendien ons laatste bezoek geweest aan Fort Fear.

 

 

 

 

Van Fort Fear naar huis rijden om dan 4 uur later te vertrekken richting Disneyland Parijs… We doen het nooit meer, veel te vermoeiend en veel te gevaarlijk. Bijna liep het af met een auto-ongeluk. Gelukkig liep het goed af en hebben we vooral genoten van de prachtige Halloween-sfeer in dit park. Geen spookhuizen, geen acteurs, maar wel allerlei slechteriken uit Disneyfilms. Heerlijk.

 

 

Ook het verre Nigloland in Frankrijk bezochten we in 2012. Hier geen spookhuizen en acteurs, maar wel prachtig aangeklede decoraties. Ook al zijn we hier nooit meer terug geweest voor een Halloween-event, toch blijft dit een fantastische ervaring met fantastische aankleding tijdens Halloween. Er was wel een klein minidoolhofje, waarbij we een gat in de lucht sprongen omdat de vloer plots een gigantisch kussen werd. In het donker zie je dat niet, en had je het gevoel dat de grond wegzakte, geniaal.

 

We springen een jaar verder en dat neemt ons mee naar het Nederlandse Sevenum in 2013, enkele jaren geleden dus. In 2013 vierde Toverland voor de derde keer Halloween, al waren de editie in 2010 en 2011 eerder kleinschalig. Pas in 2012 en 2013 kon men spreken over de Halloween Nights. Geen spookhuizen, wel acteurs, entertainment en scarezones. De enige scarezone die er nog steeds is, is Destroy in het Ithaka gebied van het park. De sfeer was ontzettend goed in het park, en deze editie staat dan ook hoog op onze lijst van beste Halloween-events tot nu toe.

Het blijft gelukkig niet alleen bij de editie in 2013. Ook dit park werd meermaals bezocht tijdens Halloween, maar alleen van 2018 hebben we filmmateriaal. Tijdens die editie waren er al wel spookhuizen en ook waren er meerdere scare zone’s.

 

 

 

Op naar Bellewaerde in 2013, het park was toen al toe aan haar 9de Halloween versie. Onze video brengt ons terug naar Zoorror seizoen 2. Daarvoor had je in het park nog Rat Attack en Halloween the sixth. Vanaf 2015 heet het event Fiesta Mortal. Tijdens ons bezoek in 2013 waren er 2 spookhuizen: Bokotor’s Fanta house en Slime Factory. Daarnaast waren verschillende attracties gethematiseerd in horrorthema’s. Zo werd de keverbaan Crash Bug, Screaming Eagle werd Eruptor’s nest, Niagara werd Zoorriagra en tal van andere.

 

 

We blijven in 2013, meer bepaald in Walibi Belgium. Ook dit park had er al enkele Halloween seizoenen opzitten. Het park startte in 2004 met Halloween Horror Fest, daarna werd het Halloween the Orginal om dan in 2008 de naam Monster Attack te hanteren. Niet veel later kreeg het park een Halloweenpersonage dat enkele seizoen meeging. Haar naam was Marva, en ook in 2013 domineerde zij het park. Zij verdween echter in 2015 van het podium. Vanaf toen ging dit Halloween event verder onder de naam Enjoy the day and Fear the night. In 2013 vond je hier nog de spookhuizen Insomnia, Project Z, Virus Z1 en voor het eerst Villa 13.

En ook van 2019 hebben we beeldmateriaal, het park is in al die jaren alleen maar gegroeid in zijn Halloween event. Dit jaar kon je er de spookhuizen Bloc H, Mine blast, Nagulai, Quarantine, The curse of Amun en de nieuwe horrorervaring The house off Silent Jill vinden. Vooral Nagulai met een Indische setting zal mij altijd bijblijven.

 

 

 

Tenslotte hebben we nog Bobbejaanland, dit event bezochten we ook al meerdere keren. Echter hebben we alleen maar van 2018 en 2019 beeldmateriaal. Het park startte ook in 2006 met Halloween, al was het toen vooral op kinderen gericht met de toepasselijke naam Kids Halloween.

In 2010 werd dit dan Halloween Hollidays. In 2012 kwam het park met zijn eerste doolhof Labrinth of Evil. Vanaf toen zette het park elk jaar een stapje voorwaarts tijdens Halloween, er kwamen meer spookhuizen en meer scarezones. Tijdens ons bezoek in 2018 kon je de spookhuizen Bazaar Bizar, The Doll factory, Sonar, Childhood Fears en Welp bezoeken. Vooral die laatste twee zijn speciaal, Childhood Fears speelde zich af in Kinderland en bij Welp was er een rit in een legervrachtwagen.

In ons laatste filmpje van dit artikel was er nog het spookhuis Yummy, spijtig genoeg verdween wel Childhood Fears.