Technopolis sluit deuren, maar blijft digitaal fascineren

Om de verdere verspreiding van het coronavirus te beperken, moet ook Technopolis de deuren sluiten. Dat besliste de Vlaamse regering gisterenavond. Stad Mechelen besliste kort nadien dat deze regel vanaf morgen in voege treedt in plaats van vanaf zaterdag. Niet alleen Technopolis zelf, maar ook de tijdelijke buitenexpo Dinopolis moet na overleg met Stad Mechelen vanaf morgen voorlopig nog tot en met 20 november dicht. In de tussentijd laat Technopolis weten dat er geen reden is om op je wetenschapshonger te blijven zitten.

 

Omdat indoor activiteiten voorlopig tot en met 20 november verboden zijn, moet ook het populaire doe-centrum Technopolis de deuren sluiten. Stad Mechelen besliste bovendien dat deze regel niet vanaf zaterdag, maar vanaf morgen al in voege treedt. In overleg met stad Mechelen werd bovendien beslist dat Dinopolis, de tijdelijke buitenexpo op de parking van Technopolis eveneens tijdelijk dicht moet. De expo wordt beschouwd als een evenement dat – doordat weinig andere activiteiten nog kunnen plaatsvinden – mogelijk te veel mensen zou kunnen bijeenbrengen.

 
Hoe kan je nu je wetenschapshonger stillen?

Technopolis blijft de komende periode net zoals tijdens de lockdown in maart en april leuke experimenten aanbieden: niet in Technopolis zelf, maar wel online. Wie graag zelf experimenten doet, kan thuis – met spullen die je wellicht ergens in je keuken of tuinhok liggen hebt – een 80-tal verschillende proefjes uitvoeren. Wie liever niet de handen uit de mouwen steekt, kan zich in de meer dan 100 blogposts van Technopolis verdiepen. Daarnaast post Technopolis dagelijks nieuwe video’s en weetjes op YouTube, Instagram, Facebook en TikTok.