S&S stelt shot en droptoren met ronddraaiende bakjes voor

S&S – Sansei Technologies heeft een nieuwe thrill-attractie voorgesteld. Het gaat om een shot en droptoren waarbij je als passagier in een bakje plaatsneemt dat volledig om zijn as kan draaien.

 

De Amerikaanse bouwer S&S – Sansei Technologies is bekend vanwege zijn attracties met hoge thrillafactor. Droptorens zoals de Space Shot in Walibi Holland en 4D Free Spin Ccoasters uit de Six Flags parken komen uit hun aanbod.

Tot nu toe kenden we al torenattracties met tiltfuncties, zelfs tot in liggende houding zoals bij de Skyjump uit het assortiment van Intamin. Maar dat kan straffer moeten ze op de ontwikkelingsafdeling van S&S gedacht hebben.

 

De bouwer heeft een droptoren met roterende bakjes voorgesteld. Het gaat om een zogenaamde shot en droptoren waarbij je zowel naar boven gelanceerd wordt dan wel naar beneden valt. Het nieuwe type kreeg de naam Spin Shot Tower mee. Langs elke zijde is er plaats voor drie personen waardoor er 12 passagiers per rit mee kunnen. De roterende bakjes worden mechanisch gestuurd waardoor de mogelijkheden in ritverloop eindeloos wordt. Ondersteboven naar beneden vallen behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

 

 

Bron en foto’s: S&S