Sfeerverslag: Halloween in Movie Park Germany – 01 oktober 2020

‘s Ochtends vroeg gaat de wekker, het is de laatste dag van onze reis door Duitsland. Ondertussen zijn we al dicht bij de grens, ons hotel bevindt zich in Keulen. Er staat ons een korte reis richting Bottrop te wachten, gelukkig net buiten de drukke ochtendspits. Voor Lies zou het een volledig nieuw park te ontdekken worden, dus was er veel te beleven voor de eerste keer. Ook zou ze hier haar 100ste achtbaan-credit behalen. Welke het was? Dat kom je zo te weten!

 

Eenmaal aangekomen op de, nog zo goed als lege, parking was het aftellen naar de eerste dag van het Halloween seizoen. Dit jaar zal anders worden dan andere jaren, maar zo is er op de valreep toch nog een Halloween beleving te rapen nu de Belgische parken hun evenementen allemaal aanpassen of afgelasten. Om 10u openden de poorten zich en onze eerste stop was de gastendienst. We hadden namelijk voor deze laatste dag van onze reis besloten om onszelf wat te verwennen en we hadden een All-In bandje voor deze dag. Dat houdt in dat je in bepaalde restaurants onbeperkt kan eten en drinken. De Bäckerei, Snacks & Drinks, El Sombrero, Pizza Depot & het buffetrestaurant Van Helsing’s Club stonden allemaal voor ons klaar. Maar de dag echt beginnen, dat deden we bij de vernieuwde attractie Area 51.

Ik deed deze attractie laatst voor zijn vernieuwing en wat een verschil is dat geworden! Er is hier een grondige renovatie aan te pas gekomen, met respect voor wat er aanwezig was. Met een nieuw verhaal en vernieuwde thematisatie kan deze attractie weer jaren mee! Deze attractie kan je wel eens een nat pak bezorgen, maar dat viel vandaag gelukkig mee! Onze broek kreeg wat water te verduren, maar daar bleef het gelukkig bij! Een mooie start van onze dag!

We stopten voor het eerst vandaag eens aan de Bäckerei en kozen voor een muffin en een drankje met ons bandje. Zo hadden we toch iets gegeten voor we het park verder in trokken.  Terwijl we wachtten aan de poort deze ochtend, hadden we drie autobussen gezien die een paar schoolgroepen afzetten. We maakten de gok dat deze eerst de grotere thrillrides zouden willen doen en daarom gingen we op het eind van de Mainstreet rechtsaf, Nickland in. Hier waren de meeste attracties volop aan het opstarten en zo konden we snel en makkelijk hier de credits aftikken voor Lies. We begonnen op Jimmy Neutron’s Atomic Flyer, wat toch nog steeds een zeer leuke suspended coaster van Vekoma is. Deze werd snel gevolgd door Ghost Chasers, een Mack wilde muis, die ons alle kanten van het karretje toonde zonder de remmen veel te gebruiken voor het eind. Zo blijf je toch de beste ervaring hebben op zo’n coaster! Er stond nog 1 credit ons hier op te wachten, Backyardigans Mission To Mars. Deze Vekoma Junior coaster zorgt voor een mooi coaster aanbod voor de kleinsten in dit gebied. Het blijven alle drie leuke coasters, maar op zich is het niet waar we hier specifiek voor langskomen.

Aan de rand van het Nickelodeon gedeelte bevindt zich het Black Forest gedeelte met, momenteel, één attractie. De vernieuwde Rapid River Excalibur slingert zich een weg doorheen donkere grotten en een gans andere wereld. Ook hier was het voor mij de eerste keer dat ik de attractie kon proberen sinds zijn renovatie. Net zoals bij Area 51 hebben ze er zeker goed hun werk van gemaakt. Dit blijft uiteindelijk ook een zeer leuke rapid, met natte stukken maar bovenal zeer snelle, wilde stukken! Dat is iets dat we niet van alle rapids kunnen zeggen! Ik vermeldde het al, momenteel is Excalibur de enige attractie in dit gebied, maar naast het gebied van de Rapid is Movie Park Germany momenteel bezig met de bouw van hun nieuwe attractie. Deze zou normaal gezien volgend jaar moeten openen en zal er toch voor zorgen dat ook volwassenen meer hun weg langs deze kant van het park zullen vinden in de loop van de dag.

We kozen ervoor om richting Federation Plaza te lopen. Dit is momenteel het eindpunt van dit pad want door de COVID-19 maatregelen proberen ze het kruisen van bezoekersstromen zoveel als mogelijk te voorkomen en kan je dus niet verder richting de Pier, maar het is echter wel de uitgang van de Pier. Op Federation Plaza bevindt zich Operation Enterprise, een Mack tripple-launch coaster. Zoals je van Mack launchcoasters gewend bent, moeten deze het niet hebben van hun lancering, maar de baan levert verder wel enkele thrills op en leuke airtime-momentjes. Het blijft een best aangename coaster. Na deze achtbaan moet je dus terug richting Van Helsing’s Factory en dit werd dan ook onze volgende stop.

Het was nog steeds aangenaam rustig in het park en ook hier was dit geen uitzondering. We mochten direct instappen en genieten van deze indoor Gerstlauer bobsled coaster. Dit is en blijft een pareltje en voor Lies zal deze ook zeker bijblijven, dit was namelijk haar 100ste achtbaan! Dankzij dat het rustig was werd dit dan ook gevierd door… bisnummers! Er stond namelijk niemand in de wachtrij. We mochten gewoonweg blijven zitten en deden de baan dan maar onmiddellijk 4 keer! De snelle richtingswissels, leuke theming en verder gewoonweg plezante rit was toch weer een topmomentje! Ondertussen was de middag aangebroken en keken we uit voor een kleine maaltijd. Onze keuze viel op El Sombrero voor een snelle hap. Even later hadden we onze burger en frietjes op en kon onze dag verder gaan.

Er wachtten ons nog enkele credits en na ons middagmaal wilden we niet onmiddellijk voor MP Express gaan, dus viel de keuze op Bandit. Deze woodie heeft nogal een reputatie, maar spijtig genoeg niet in de goede zin. Bandit is gekend om zijn ruwheid en pijnlijke rit. Het was voor mij enkele jaren geleden dat ik voor het laatst hier een ritje op maakte, maar de herinnering was alleszins nog levendig. Met een klein hartje stapte ik in het karretje en weg waren we. De rit was licht beter dan wat hij vroeger was, ik had geen rugpijn toen ik eruit kwam, maar was verre van comfortabel. Het blijft een pijnlijke rit en ook Lies had er direct genoeg van. Dan maar MP Express gaan proberen! Deze Vekoma SLC heeft ook geen al te beste reputatie, net zoals de meesten van zijn soortgenoten. Hier werden we getrakteerd op een ritje front en ik vond hem, net zoals de vorige keer, zeker meevallen. Als je het vergelijk maakt met Condor & Bandit, dan is de keuze voor MP Express snel gemaakt.

Nu we dit uiteinde van het park gehad hadden, konden we onze weg terug maken richting Federation Plaza via de Pier. Hier genoten we nog even in het zonnetje, want later op de dag was er regen voorspeld. We maakten er nog een ritje op de Disk’o’Coaster Crazy Surfer. Dit blijft een standaardmodel, zoals je ze ook kent vanuit Plopsaland De Panne & Parc Asterix. Enkel heb je hier amper theming rond de baan en zat er toch precies een putje in de track, waardoor je een schok kreeg iedere keer wanneer je erover reed. Niet pijnlijk, maar ik kan me voorstellen dat dat op termijn wel voor problemen kan zorgen.  We rustten even uit op het reuzenrad van het park en konden zo al wat voorbereidingen voor de avond spotten. Deze avond ging namelijk de eerste Halloween avond door in het park. Na het reuzenrad was het tijd voor wat rerides. We gingen nogmaals langs Operation Enterprise en ook Van Helsing’s Factory kreeg nog een extra bezoekje van ons. Ondertussen was het 16u30 en viel de regen met bakken uit de lucht. We besloten om een vroeg diner te houden in Van Helsing’s Club. Zo konden we gedurende de avond nog snel wat kleins eten en toch volop van de halloweensfeer genieten. Een lekkere schnitzel met frietjes en een fris slaatje later verlieten we Van Helsing’s Club. We hadden er onze tijd voor genomen want het was ondertussen een uurtje later en de regen was vertrokken. Binnen een half uurtje ging de dag omslaan en ging de avond van start.

We hadden om 18u onze eerste maze gereserveerd. Nu met deze tijden is het beperkter hoeveel personen ze konden ontvangen voor hun evenement, dus kozen ze voor het eerst voor een reservatiesysteem en ook om toegangsprijzen te vragen voor de meeste huizen. We namen plaats in de korte wachtrij en om klokslag 18u veranderde de beleving in het park ineens. De muziek sloeg om en de acteurs verschenen in de zone. Ons eerste maze was Campout. Dit was het enige gratis huis dat er deze avond te beleven viel. Dit was een wandeling door het bos dat naast Bandit lag. Op zich was dit een leuke wandeling en zag ik er wel de mogelijkheden van in, maar doordat we zo vroeg begonnen met de huizen was het nog volop daglicht en dit verpeste de sfeer grotendeels wel. Al bij al wel een leuke walkthrough. Niet echt scares gehad, maar een leuk opwarmertje.

Het 2de huis bevond zich achteraan het park, naast MP Express. In Project Ningyo bezochten we een soort farmaceutisch onderzoekscentrum, maar alles liep grondig fout. Dit was een lang huis met veel donkere hoekjes en kanten. Verschillende leuke jumpscares en de acteurs zaten al aardig in hun rol. Dit was toch wel een toppertje deze avond, dat had ik al snel door. Hierna begaven we ons door 2 halloweenzones en konden we genieten van de vele acteurs die rondliepen. Onze volgende afspraak was in The Slaughterhouse. Bij dit spookhuis, dat de buitenwachtrij van Time Riders gebruikt, kwamen we wat te vroeg aan en we mochten nog niet aansluiten in de wachtrij. Op zich bizar want in alle tijd dat we daar in het gebied aanwezig waren hebben we niemand anders de wachtrij zien betreden. Het evenement was dus zeker niet uitverkocht. Toen ons tijdsslot aangebroken was werden we begeleid door de slager van dienst. Er werd heel duidelijk gemaakt waar we moesten wachten en dat hij zeer enthousiast was over onze komst. We mochten mee met ons groepje met zijn collega en kregen zo een eerste blik binnen. Wat volgde was een slachthuis, maar niet voor dieren. Neenee, hier werden mensen geslacht! Ik werd telkens voorop in de groepen geplaatst en kon zo alles goed zien. Ik kan me voorstellen dat het hier zonder de huidige Corona-maatregelen heel wat heftiger aan toe zou gaan! Het zat zeer goed ineen en ik ben zeker onder de indruk van wat Movie Park Germany hier neerzet met dit evenement! Maar dit is nog niet alles natuurlijk!

Na ons bezoekje aan het slachthuis, waren we welkom op een expeditie in een Mexicaanse tempel! Hiervoor was de attractie The Lost Temple volledig aangepast en werd dit een walkthrough door een waar doolhof van gangen. We kropen in een smalle gang, gingen via een touwbrug over een ravijn, waren getuige van een inca-offering en we konden net op tijd ontsnappen aan de vloek! Zeer mooi gemaakt en zo werd deze attractie zeer goed gebruikt hiervoor! Na zo’n vermoeiende tocht, was het tijd om even uit te rusten, want hierna mochten we inchecken in Motel, het volgende huis voor deze avond! Dit begon allemaal zeer rustig, maar al snel gingen we richting een station en kwamen we in wat slechtere buurten uit. Al en al mooi uitgewerkt, maar toch iets minder dan de andere huizen die we tot nu toe gedaan hadden.

Er restten ons nog 2 huizen deze avond en de volgende waar we een reservatie voor hadden was het Circus of Freaks! Dit blijft ook een dankbaar thema voor Halloween! Langs verschillende soorten clowns door de backstage van een circus lopen, het heeft toch nog steeds iets speciaals! We hadden nog wat tijd over voor onze laatste reservatie, dus besloten we nog een ritje in het donker te maken op Operation Enterprise. Voor we hier de wachtrij van inliepen, konden we nog even genieten van de mooie verlichting op het reuzenrad en de zweefmolen. Hierna hadden we nog even tijd over om nog snel een dubbele rit op Van Helsing’s Factory mee te pikken. Dankzij een lege wachtrij mochten we opnieuw nogmaals blijven zitten! Daar zeggen we nooit neen tegen! Veel langer konden we niet blijven zitten, want er wachtte ons nog een laatste spookhuis. Insidious Chapter II is gebaseerd op de gelijknamige film. Hierin zaten er wel wat leuke scares en ook de sfeer was echt wel goed. Enkel vond ik deze zeer kort en daarom eindigt dit huis dan wel wat lager in de ranglijst.

Ondertussen was het park aan het sluiten en restte er ons niets meer dan ons naar onze wagen te begeven en de terugrit aan te vatten. We hadden een leuke dag, gevolgd door een griezelige avond! Een mooi begin van het Halloweenseizoen! Volgend jaar zien ze ons zeker terug!