Eerste nieuwe achtbaandelen aangekomen in Movie Park Germany

Movie Park Germany opent in 2021 een nieuwe achtbaan. De eerste onderdelen van de achtbaan zijn ondertussen in het park aangekomen. Het gaat om een zogenaamde Multi Dimensional Coaster. Deze achtbaan komt in de hal van de voormalige darkride Ice Age Adventure.

Na de opening van Star Trek: Operation Enterprise trekt het Duitse Movie Park weer alle registers open. Het park bouwt in de hal van de afgebroken darkride Ice Age Adventure een nieuwe achtbaan.
Het gaat om een Multi Dimensional Coaster uit het assortiment van het Zwitserse Intamin Amusement Rides. De achtbaan zal naast meerdere lanceringen ook een platform bevatten waarop de trein 360° kan draaien. Inversies zullen echter niet terug te vinden zijn op de nieuwe achtbaan.

Vergelijkbare achtbanen zijn Th13teen in het Britse Alton Towers en Inferno in het Italiaanse Cinecittà World. Deze achtbanen bevatten een zogenaamd Vertical Track Drop-element waarbij de track met trein en inzittenden enkele meters naar beneden valt als special effect. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze achtbaan eveneens een Vertical Track Drop zal krijgen, maar voorlopig lijkt het er alvast wel op.

Op foto’s die het park deelde zien we dat de eerste stukken track zijn aangekomen in Movie Park Germany. Ze hebben een zwarte kleur gekregen.


Een naam werd nog niet bekendgemaakt. De opening is voorzien in het voorjaar van 2021.
De volledige bouw kan je hier volgen.

Foto’s: Movie Park Germany