Bouwwerken nieuwe achtbaan Movie Park Germany gestart

Het Duitse pretpark Movie Park Germany gaat volgend jaar een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Multi Dimensional Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die volledig indoor komt te liggen. Ondertussen zijn de bouwwerken al van start gegaan en werd het eerste nieuwe beton al gegoten.

 

In het Duitse pretpark Movie Park Germany zijn de bouwwerkzaamheden voor een nieuwe achtbaan van start gegaan. Het gaat om een Multi Dimensional Coaster die gebouwd zal worden door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De attractie komt te liggen in de vroegere hal van de darkride Ice Age Adventure.

Ondertussen werden de eerste footers  reeds gegoten en zijn de werkzaamheden in de hal ook volop aan de gang. De achtbaan wordt een echte familiecoaster met speciale elementen. Zo zal de attractie twee verschillende lanceringen bevatten, eentje die de bezoekers vooruit lanceert en eentje die voor een achterwaartse lancering zal zorgen. Daarnaast zal de achtbaan ook een draaiplatform bevatten die de treinen van 12 personen 360° kan laten draaien.

Tijdens de rit van 532 meter lang zullen de 3 treinen een maximale snelheid behalen van 60 km/u. Hierdoor wordt een capaciteit van 900 personen per uur voorzien. De voorziene opening is voor 2021 bij de start van het nieuwe pretparkseizoen.

 

Andere Multi Dimensional Coaster van Intamin Amusement Rides die gebouwd werden zijn Th13teen in Alton Towers en Inferno in Cinecittà World. Deze achtbanen bevatten een zogenaamd Vertical Track Drop element waarbij de track met trein en bezoekers enkele meters naar benden valt als special effect. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze achtbaan eveneens een trackdrop element zal bevatten, maar voorlopig lijkt het er alvast wel op.

 

Foto’s: Movie Park Germany