Uitgelicht: Tabaluga’s Achterbahn – Holiday Park

Tabaluga’s Achterbahn kan men terugvinden in het indoorpark van Holiday Park in Duitsland. Dit is een vergelijkbare achtbaan met de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt en de Wickiebaan in Plopsa Indoor Coevorden. Deze achtbaan opende in 2018 samen met het indoorpark.

 

 

Tabaluga’s Achterbahn werd gebouwd door Zierer en is van het type Force Two. Deze achtbaan werd geopend in 2018 als onderdeel van het indoorpark Holiday Indoor. De achtbaan is gebouwd in een besneeuwd rotslandschap en gaat doorheen een donker stukje met sterreneffect.

De track is 222 meter lang en een ritje duurt 1 minuut en 33 seconden. De bezoekers maken twee rondjes per rit. De lifthill, die voorzien is van booster wheels, is 9 meter hoog en het treintje haalt een topsnelheid van 39 km/h. De attractie telt 1 trein waarin 20 personen kunnen plaatsnemen. Een ritje maken kan vanaf 1 meter onder begeleiding en vanaf 1,20 meter zonder begeleiding.