SeaWorld Parks & Entertainment stelt nieuwe attracties uit naar 2021

Eerder deze week is slecht nieuws naar buiten gebracht tijdens de aandeelhoudersvergadering van het Amerikaanse bedrijf SeaWorld Parks & Entertainment. Naast de bekendmaking van een omzetdaling van maar liefst 96%, werd ook bevestigd dat zowat alle nieuwe attracties gepland voor 2020 officieel zijn uitgesteld naar 2021, waaronder ook achtbanen Iron Gwazi, Pantheon en Ice Breaker.

 

Op 11 augustus hield SeaWorld Parks & Entertainment, het moederbedrijf achter de SeaWorld- en Busch Gardens-pretparken, haar aandeelhoudersvergadering. Eerst en vooral ging het daar over de financiële resultaten tijdens het tweede kwartaal (1 april tot en met 30 juni). SeaWorld Parks & Entertainment zag hun omzet slinken met maar liefst 96% naar een schamele $ 18 miljoen: een daling van $ 388 miljoen ten opzichte van vorig jaar. De grootste boosdoener was daarbij uiteraard de verplichte sluiting van de meeste parken door de COVID-19 pandemie, die voor een daling van 6,2 miljoen bezoekers zorgde in het tweede kwartaal, eveneens een daling van 96%.

Daarnaast kwam er nog meer slecht nieuws naar buiten. Zo werden de geruchten jammer genoeg bevestigd dat zowat alle nieuwe attracties voor 2020 zijn uitgesteld naar 2021. Daaronder vallen ook de hybride achtbaan Iron Gwazi (Busch Gardens Tampa Bay), lanceerachtbaan Pantheon (Busch Gardens Williamsburg), Dive Coaster Emperor (SeaWorld San Diego) en Ice Breaker (SeaWorld Orlando). Toch werd er ook positief nieuws gemeld. SeaWorld maakte bekend dat de seizoens-evenementen Halloween en Kerst nog steeds gevierd gaan worden in hun parken. Verdere details werden nog niet gegeven.

 

 

Bronnen: SeaWorld Park & Entertainment, thrillgeek