Sfeerverslag Franse trip dag 1: Festyland / Parc Ange Michel – 15 juli 2020

Op onze eerste dag van een lange Franse trip langsheen Westelijke en Zuiderse pretparken hielden we halt bij Festyland. Dit park zou het eerste park zijn waar we stopten op deze dag. En het beloofde een drukke dag te worden, want er stond nog heel wat anders op onze planning.

 

Festyland verbaasde ons al meteen bij het binnenwandelen door de vele theming en vooral de gezellige sfeer die het uitstraalde. Aangezien wij toch allen een beetje veel credithunters zijn, stapten we meteen in onze eerste achtbaan van de dag. Drakkar is een leuke familieachtbaan, gebouwd door de Franse bouwer Soquet. Deze staat zoals de naam al doet vermoeden in het teken van de Vikings, net als de Airrace attractie die er vlak naast terug te vinden is. Heel wat aankleding en beelden, maar vooral de nodige humor maken dit een zeer aangename zone.

Als volgende stapten we in de tweede Soquet achtbaan van het park, 1066. Aanvankelijk verwachten we ook hier een leuke familieachtbaan, maar door de indrukwekkende first drop, is deze een bescheiden toppertje, dat we graag nog enkele keren meer bereden.

Naast de achtbaan vonden we de waterattractie Kaskade. Bij deze Rapid River achtige attractie word je via een lift omhoog gebracht en glijd je via een glijbaan met je bootje naar beneden. Onderweg tolt het bootje snel rond, wat dit meteen weer een toppertje maakte.

Nog meer draaien zouden we doen in de Zamperla frisbee attractie Erectic. Deze frisbee zwaait heen en weer en draait in het rond. Dit principe kennen we uiteraard van Sledgehammer in Bobbejaanland, die vele malen groter is. Maar dit kleinere exemplaar moest allesbehalve onderdoen voor die gigant, want we kregen een zalige rit voorgeschoteld waarvan we meteen ook een tweede keer zouden genieten.

De Zamperla Koggemolen werd onze volgende halte. Jammer genoeg stelde deze een beetje teleur, want de rit verliep helemaal niet zo snel als we gewend zijn van dit type attractie. Sneller was dan weer de Zamperla Disk’O attractie Le Tournoi. Deze neemt je mee voor enkele minuten over een rail rijden en rond draaien, niet te onderschatten dit type.

Aangezien we nog andere haltes te doen hadden op deze dag, sloten we na enkele uren af met een extra ritje op achtbaan Drakkar, alvorens dit meer dan gezellige park te verlaten.

Na een heel stuk rijden kwamen we aan bij Clézy Gliss. Deze Alpine Coaster werd gebouwd door Branddauer en rijdt in tegenstelling tot de Wiegand exemplaren maar over een rail. Met 650 meter is deze baan niet meteen een van de langste, maar ze bevatte voldoende pit om een leuke rit weg te geven.

Alweer een halte verder was het weer tijd om te rodelen. Ditmaal hielden we halt bij de Wiegand Alpine Coaster Normandie Luge. Deze kan je terugvinden in een dal, waar je ook andere activiteiten kan doen als een zipline, bungeejumpen enzoverder. De baan zelf is 570 meter lang, niet echt indrukwekkend dus, maar wel pittig genoeg.

Wanneer we de heuvel terug naar de parking beklommen hadden, kwam Nathan op het idee nog een extra parkje op onze weg naar de camping aan te doen. We zouden hier maar anderhalf uur hebben en drie achtbanen moeten berijden, of dit goed kwam?

Anderhalf uur voor sluiting arriveerden we bij Parc Ange Michel. Na het kopen van onze toegangsticketjes liepen we meteen door naar onze eerste achtbaan, de Spinning Wilde Muis Tornado. Niet bijster bijzonder deze baan, maar wel goed voor alweer een extra credit op onze teller.

Leuker vonden wij de volgende Spinning Coaster van het park. Ditmaal een kleiner model van Gosetto. Tourbillon bleek een bijzonder leuk baantje te zijn dat meerdere rondjes over haar bescheiden parcours reed.

Nog een achtbaan te gaan en meteen de mooiste van het park. Tacot en Folie is wederom een achtbaan gebouwd door de Franse bouwer Soquet en bijzonder leuk, maar familiaal. De trein werd vormgegeven als een oldtimer wagen.

Tijd voor wat thrill, want op korte tijd hadden we onze credits weten te scoren. Escadrille is de nieuwste aanwinst voor het park. Deze kruising tussen een Enterprise en SkyFly zorgt er voor je met behulp van vleugels zelf je koprollen kan bepalen. Dit type krijgt van ons een zeker en vast the seal of approval, want de rit is bijzonder genietbaar.

Wie dacht dat anderhalf uur te weinig zou zijn, heeft al door dat wanneer het kalm is je op die tijd enorm veel gedaan kan krijgen. We stapten dan ook nog in bij de vrijevaltoren Flash Tower. Deze toren is niet meteen honderden meters hoog, maar dankzij het shot drop principe dat Zamperla hier gebruikt krijg je heel wat airtime. Zo leuk dat we hem zelfs tweemaal deden. De attractie werd dan ook nog eens mooi aangekleed als brandweerkazerne, echt super tof.

Nog steeds hadden we tijd over. Dus stapten we in bij de Disk’O attractie La Déferlante. Ook in dit park geeft deze attractie een pittig ritje weg.

Aangezien Nathan nog nooit een Apollo Sidecar attractie deed van Technical Park, besloten we ook een ritje te maken op Sidecar Volant. Deze attractie laat je zelf een motor besturen, die wanneer je gas geeft omhoog gaat. Alsof dat nog niet interactief genoeg is, heb je ook een toeter en benzinemeter, die aantoont dat de benzine opraakt.

Als laatste namen we plaats in de 7D cinema van het park. Deze vertoonde een grappige film waarbij je in een muizenrace met auto’s terecht komt. Jammer genoeg bewegen de stoelen iets te random en vooral zeer hevig, waardoor je letterlijk alle kanten op gezwaaid wordt.

En zo kwam er een einde aan ons bezoekje aan dit charmante parkje.