Het Japanse pretpark Misaki Park sloot na 63 jaar de deuren

De Japanners zijn opnieuw een pretpark armer.  Misaki Park heeft namelijk na 63 jaar de deuren voorgoed gesloten. Deze beslissing werd genomen door de dalende bezoekersaantallen. De sluiting viel eind maart, het park was toen net heropend na de coronacrisis.

 

Eind maart viel het doek over het Japanse pretpark Misaki Park. Het park bestond toen 63 jaar en was net heropend na de coronacrisis. Het park bestond uit een dierentuinen waar je ook dolfijnenshows kon bewonderen, alsook een groot attractiepark. De dieren uit het park kregen ondertussen bijna allemaal een nieuw onderkomen in andere parken, maar wat er gebeurt met de attracties en achtbanen uit het park is voorlopig niet bekend.

 

 

Attracties

Naast de dieren had het park meerde attracties in haar aanbod, we focussen even op de achtbanen. De oudste achtbaan van het park was meteen ook de op een na oudste achtbaan van Japan. Jet Coaster was een terreincoaster van een onbekende bouwer. De achtbaan dateerde van 1957.

 

 

Verder kon je ook plaatsnemen in een Wilde Muis achtbaan, die de naam Crazy Mouse droeg. En als laatste achtbaan had het park een tweede Wilde Muis achtbaan staan, welke gebouwd werd door Hopkins. New Wild Mouse Coaster was de jongste telg en dateerde van 1996.

 

 

Bron: RCDB

Foto: Misaki Park