Drayton Manor verkocht aan Belgische Looping Group

Het Engelse Drayton Manor is gered van een faillissement. Dat maakte het Britse pretpark zelf bekend op haar website en sociale media. Om het park te redden, werd het verkocht aan de Belgische/Franse Looping Group die al 15 pretparken, dierenparken en waterparken bezit.

 

Drayton Manor, het Engelse pretpark dat jarenlang de enige Stand-Up rollercoaster van Europa had, is gered van het faillissement. Het park zat de laatste jaren in slechte papieren en door de coronacrisis werd de situatie alsmaar lastiger en lastiger. Aan de moeilijke tijden is nu een einde gekomen, want Drayton Manor is verkocht aan de Looping Group.

Het is verlossend nieuws voor de 599 werknemers van het pretpark. Ze worden allen mee overgenomen door de nieuwe eigenaar, dat was namelijk een deel van de deal. Drayton Manor heeft meer dan 100 attracties, 1 miljoen bezoekers per jaar en een hotel. Daarnaast is het ook het enige pretpark in Europa dat een Thomas Land heeft.

 

Familiebedrijf wordt verkocht:

In een reactie laat William Bryan, Managing Director van Drayton Manor, alvast weten erg blij te zijn met de deal.

“Zoals veel bedrijven zijn we de afgelopen maanden voor uitdagingen komen te staan, maar de verkoop aan de Looping Group is een spannend en positief nieuw hoofdstuk voor Drayton Manor. Voor ons was het vinden van een koper die banen zou beschermen de sleutel, net als het vinden van een koper die Drayton Manor zou blijven exploiteren en ontwikkelen op een manier die onze gasten lief hebben.

De inzet van Looping Group met een zeer ambitieus investeringsplan en de belofte om de winst in de eerste plaats terug te investeren in het park, maakte het voor ons een natuurlijke en zeer aantrekkelijke keuzen.

De familie Bryan heeft zich altijd ingezet om het park tot een van de belangrijkste attracties van het Verenigd Koninkrijk te maken en onder de Looping Group kijken we uit naar de ontwikkeling van het gezinsvriendelijke aanbod voor de komende jaren”.

 

Looping Group:

De Looping Group kennen we van heel wat pretparken in Europa; zoals Parc Bagatelle, Cobac Park en La Mer de Sable in Frankrijk, Avonturenpark Hellendoorn in Nederland, Isla Mágica in Spanje, Fort Fun in Duitsland, Pleasurewood Hills en West Midland Safari Park in het Verenigd Koninkrijk. Verder bezit de groep nog verschillende waterparken, dierenparken en aquariums in Zwitserland, Portugal en Frankrijk.

De Looping Group werd opgericht in 2011 door de themaparkenafdeling van Compagnie des Alpes en de private equity H.I.G. Capital France. De Looping Group werd in 2016 overgenomen door het Belgische Groupe Bruxelles Lambert (GBL), die eind 2019 tezamen met het Zweedse EQT en de Spaanse holding Albade de Spaanse pretparkengroep Parques Reunidos van de beurs haalde.

 

Bron: Drayton Manor.