Piraten in Batavia opnieuw open in Europa-Park: ontdek de onride

Menig pretparkfan heeft er twee jaar op moeten wachten. Maar vanaf nu kun je opnieuw op avontuur in de darkride Piraten in Batavia in Europa-Park. Voor wie niet kan wachten op een volgend bezoek heeft het Duitse pretpark al een onride de wereld ingestuurd.

 

Op 26 mei 2018 brak een grote brand uit in het Duitse attractiepark die zowel het Scandinavische themagebied als de piratendarkride verwoestte. Enkele weken na de brand maakte het park al bekend dat Piraten in Batavia zou terugkeren in 2020.

De heropgebouwde attractie maakt gebruikt van de modernste technieken. Ook het verhaal werd onder handen genomen. De attractie vertelt nu het verhaal van Bartholomeus van Robbemond. Samen met zijn otter Jopie zoekt hij de legendarische dolk “De vuurtijger” uit Batavia. Volgens de legende is de bezitter van de dolk onsterfelijk.

 

Bartholomeus van Robbemond is een fictieve avonturier en grondlegger van de Adventure Club van Europa. Een club die als achtergrondverhaal ook deel uitmaakt van de attractie Voletarium en het nieuwe waterpark Rulantica.

Piraten in Batavia heeft meer dan 100 animatronics. De attractie heeft 18 boten waar telkens plaats is voor 18 passagiers. Een ritje duurt ongeveer 8 minuten. Ook het bijhorende Aziatische restaurant Bamboe Baai is terug opengegaan.

Opmerkelijk is dat Europa-Park eigenaar Roland Mack zijn eigen animatronic look-a-like kreeg.

 

 

Bron: parkerlebnis.de
Foto’s: Europa-Park