Wicksteed Park vraagt technisch faillissement aan

Het Engelse pretpark Wicksteed Park heeft onlangs bekendgemaakt om technisch failliet te zijn. Met dit faillissement zal het park bescherming krijgen tegen de schuldeisers. Het park deed dit door de vele gemiste inkomsten omwille van het coronavirus en de daarbij horende verplichte sluiting. Sinds deze aankondiging werd een steunfonds opgericht, waarmee het park later hoopt om een doorstart te maken.

 

Wicksteed Park is een pretpark op het Britse vasteland en werd geopend in 1921. Het is eigendom van het Wicksteed Charitable Trust, maar wordt uitgebaat door de dochteronderneming, Wicksteed Park Ltd. Door de enorme financiële druk de laatste maanden omwille van de verplichte sluiting door het coronavirus werd een technisch faillissement aangevraagd. De eigenaars willen zo bescherming krijgen tegen hun schuldeisers.

Gesteund door het Wicksteed Charitable Trust heeft een kleine groep werknemers een nieuw bedrijf gevormd dat veel kleiner is geworden, om zo te proberen de toekomst van het park veilig te stellen. Deze nieuwe onderneming heeft hiervoor natuurlijk geld nodig, dat geld hoopt men deels bij elkaar te krijgen door donaties van fans en andere investeerders, via een speciale website. Deze inzameling lijkt al heel wat opgebracht te hebben, zelfs enkele bekende figuren uit het Verenigd Koninkrijk deden hun duit in het zakje.

Het blijft nu afwachten of het park deze coronacrisis te boven komt en ooit weer zal kunnen heropenen.

 

Bron en foto: Wicksteed Park