Europa-Park heropent Piraten in Batavia op 28 juli

Ruim twee jaar na de verwoestende brand in het Duitse Europa-Park gaat op 28 juli de vernieuwde attractie Piraten in Batavia officieel open voor het grote publiek. Ondertussen wordt binnenin de attractie de laatste hand gelegd aan de verschillende scenes en laat het park voor het eerste de nieuwe soundtrack horen.

 

Op 26 mei 2018 brak een grote brand uit in het Duitse attractiepark die zowel het Scandinavische themagebied als de piratendarkride verwoestte. Enkele weken na de brand maakte het park al bekend dat Piraten in Batavia zou terugkeren in 2020 en nu hebben ze ook bekendgemaakt de vernieuwde attractie officieel te openen op dinsdag 28 juli 2020.

Binnenin de attractie zijn ze nog druk in de weer om de laatste puntjes op de i te zetten. Eerder deze maand werden de rijkelijk gedetailleerde boten van de attractie al voorgesteld en deze zijn allemaal in de attractie geplaatst. Dat is te zien op foto’s die directeur Michael Mack op zijn sociale media postte. Ook is de attractie voor de laatste keer helemaal volgepompt met water, klaar voor de uitgebreide testfase en afstelling van de showelementen.

 

Soundtrack

In de laatste Making-of heeft Europa-Park ook een tipje van de sluier opgelicht over de muziek die straks te horen is tijdens de rit. “We hadden de moeilijke taak om de bekende Batavia-muziek verder te ontwikkelen en naar een hoger niveau te brengen”, aldus directeur Thomas Mack. Het Duitse T-Rex Classics onder leiding van huiscomponist Hendrik Schwarzer staat in voor het soundscapen van de attractie. De componisten hebben geprobeerd om de ruwe piratenmuziek te mixen met de elegantere Aziatische klanken. Een voorproefje op de muziek vindt u in onderstaande video terug.

 

Bron: Europa-Park
Foto’s: Michael Mack, Europa Street