Groen licht voor Belgische pretparken

Er werd zonet tijdens de persconferentie van de Nationale Veiligheidsraad bekendgemaakt dat de Belgische pretparken binnenkort mogen openen. Vanaf woensdag 1 juli mogen parken als Walibi Belgium, Bobbejaanland, Bellewaerde en Plopsaland De Panne weer bezoekers verwelkomen.

 

Tijdens een eerdere persconferentie werd al bekendgemaakt dat de Belgische pretparken waarschijnlijk mogen openen op woensdag 1 juli. Die datum was echter tot vandaag nog onder voorbehoud. Vandaag werd tijdens een nieuwe persconferentie bevestigd dat de parken wel degelijk kunnen openen op die vooropgestelde datum.

 

Voor waterparken en speeltuinen is er eveneens goed nieuws. Ook zij mogen vanaf woensdag 1 juli weer bezoekers verwelkomen. Ook bioscopen, theaters, wellnesscentra en casino’s kunnen hun activiteiten vanaf dan hervatten.

 

Indoor evenementen zijn vanaf woensdag 1 juli opnieuw toegelaten met maximum 200 personen. Outdoor evenementen mogen maximum 400 personen verwelkomen. Deze capaciteitslimiet zal in augustus geherevalueerd worden tot 400 binnen en 800 buiten, als de gezondheidssituatie het toelaat. Wat dit precies betekent voor de kermissen, is nog niet helemaal duidelijk.