Conneaut Lake Park zal dit jaar gesloten blijven

Het Amerikaanse pretpark Conneaut Lake Park nam onlangs een drastische beslissing. Het pretpark zal omwille van de coronacrisis die enorm hard de Verenigde Staten treft, dit jaar niet openen. Het park kon vorig jaar mooie cijfers optekenen, maar is al een tijdje technisch failliet en moet het stellen met beperkte middelen.

 

Conneaut Lake Park, gelegen in Pennsylvania, zal dit jaar de poorten gesloten houden. Het park nam deze moeilijke beslissing naar eigen zeggen door de coronacrisis. Het kost handen vol geld om het park aan te passen aan alle maatregelen die nodig zijn voor een veilige heropening in deze tijden. Iets dat zeer moeilijk is voor Conneaut Lake Park, daarbij komt nog dat er voorlopig nog geen duidelijkheid is van de overheid uit wanneer het park zelfs zou mogen heropenen.

Het park is al geruime tijd technisch failliet, wat betekent dat men volop moet saneren en uitgaven beperken. Het park kan enkel winstgevend worden wanneer men zoveel mogelijk gasten kan toelaten, door de huidige maatregelen zou men maar een derde van de capaciteit mogen gebruiken wat voor het park niet haalbaar is.

 

Conneaut Lake Park

In het Conneaut Lake Park kan je twee achtbanen vinden. De achtbanen in het park kan je meteen ook klassiekers noemen, vanwege hun ouderdom. De grootste baan van het park is Blue Streak. Deze houten achtbaan werd in 1938 gebouwd door National Amusement Device Company. De tweede achtbaan is een stalen kinderbaan, gebouwd door de Allan Herschell Company. Ze opende in 1950 als Little Dipper.

 

 

Bron en foto: Conneaut Lake Park