Fotoalbum: Universal Studios Japan – oktober 2019

Het coronavirus wist de wereld op korte termijn erg hard te veranderen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer reizen als nooit tevoren, maar ondertussen blikken we graag terug op de verschillende reizen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn geweest. Vandaag gaan we op pad met Rudy en nemen we jullie mee op reis naar een overzeese bestemming.

 

Universal Studios Japan is een van de bekendste pretparken in Japan. Het park werd geopend in 2001 en bezit heel wat bekende attracties en figuurtjes. Denk maar aan Harry Potter, Snoopy Studio’s, Hello Kitty, Sesame Street, Despicable Me, Spider Man, Hollywood Dream, Space Fantasy, The Flying Dinosaur, Jurassic Park, Jaws, Terminator en Shrek.

Het park heeft ook 5 rollercoasters waarvan de Flying Coaster Flying Dinosaur de spectaculairste is. Deze bereikt een snelheid van 99,8 km/u, is 46 meter hoog en bevat 5 inversies. Ook Hollywood Dream: The Ride werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard, al gaat het deze keer om een Hyper Coaster van 44 meter hoog met een snelheid van 90 km/u.

Verder is er nog de spinning coaster Space Fantasy The Ride, gebouwd door Mack Rides, die volledig indoor gelegen is en ook muziek aan boord heeft. Flight of the Hippogriff is een Vekoma Junior Coaster geschikt voor de volledige familie en Snoopy’s Great Race is een indoor coaster van de Japanse fabrikant Senyo Kogyo.