ABC Rides stelt eerste gelanceerde kinderachtbaan voor

De Zwitserse fabrikant ABC Rides heeft een nieuw achtbaantype voorgesteld. Het gaat om een kinderachtbaan met lancering. Het nieuwe type wordt verkocht onder de naam Booster Coaster.

De Booster Coaster is te verkrijgen in 3 standaarduitvoeringen. Gaande van 4 tot en met 7 meter hoog en tracklengtes tussen 110 en 285 meter. De maximale snelheid varieert tussen 36 en 47 km/u. De lancering zal gebeuren via een wielaandrijving.

Opvallend is dat passagiers achter elkaar zullen plaatsnemen. Dit is trouwens ook al het geval bij hun Tube Coaster-type die onder andere gebouwd werd in BillyBird Park Hemelrijk en Schloß Dankern. Er zal maximaal plaats zijn voor 12 passagiers per rit.

Op dit moment zijn er nog geen parken bekend die het nieuwe achtbaantype hebben gekocht.

Bron en concepten: ABC Rides