Eerste in Pairi Daiza geboren panda verlaat na de kerstvakantie het land

In een bericht op sociale media liet het Belgische dierenpark Pairi Daiza onlangs weten dat Tian Bao, de eerste panda die in het park geboren werd, na de kerstvakantie het park zal verlaten. Nu het dier vier jaar oud is, zal hij verhuizen naar China in het kader van het internationale conservatieprogramma.

 

In 2014 arriveerden de panda’s Xing Hui en Hao Hao in het dierenpark Pairi Daiza. In 2016 kwam hun eerste jong op de wereld, Tian Bao. Deze babypanda is ondertussen uitgegroeid tot een flinke grote panda.

In het kader van het internationale conservatieprogramma moet het park binnenkort afscheid nemen van deze panda, iets wat op voorhand afgesproken werd met de Chinese overheid, die deze regel aan alle dierenparken oplegt die panda’s van China in ontvangst mogen nemen.

Wanneer de panda na de kerstvakantie naar China verhuist wordt daar beslist of deze zal opgenomen worden in een kweekprogramma of weer uitgezet wordt in de natuur. Dit laatste gebeurde de laatst jaren meermaals met veel succes. In de voorbije jaren steeg het aantal wilde panda’s namelijk van 1.200 naar 1.800.

 

Bron HLN, Pairi Daiza

Foto: Pairi Daiza