Uitgelicht: Fun Pilot – Walibi Belgium

Tijdens een renovatie van de kinderzone in Walibi Belgium die vroeger in het teken stond van de WAB figuurtjes, werd de zone rond de achtbaan Fun Pilot omgedoopt tot Fun World. De achtbaan kwam zo te staan dat gasten nu ook doorheen de kinderzone wandelen en dit geen afgezonderd stukje park meer lijkt.

 

 

In 2019 opende het Belgische pretpark haar familiale achtbaan Fun Pilot. Dit bescheiden baantje maakt deel uit van de volledig getransformeerde kinderzone Fun World. De achtbaan staat in het teken van een postvliegtuig.

Fun Pilot werd gebouwd door het Duitse bedrijf Zierer en is van het type Force 190. De baan heeft een hoogte van 9,5 meter en een lengte van 190 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 40 km/h. Per ritje leg je de baan tweemaal af. Wie een ritje wil maken kan dit vanaf een minimumlengte van 90 centimeter, onder begeleiding. Vanaf 1,20 meter kan het zonder begeleiding.