Uitgelicht: Wickiebaan – Plopsa Indoor Coevorden

De  Wickiebaan in Plopsa Indoor Coevorden is een vergelijkbare achtbaan met de Wickie Coaster in Plopsa Indoor Hasselt. Deze achtbaan opende in 2010 tezamen met het park.

wickieban-copy

 

De Wickiebaan werd gebouwd door Zierer en is van het type Force Two. Deze achtbaan werd geopend tergelijkertijd met het park zelf in 2010. Tijdens de rit raas je doorheen een Wickie thema, met als blikvanger een doodshoofd in de rots.

Van 2010 tot 2013 had deze achtbaan nog een piratenthema. De attractie ging door het leven als ‘ Piratenbaan’, verwijzend naar de serie over Piet Piraat.

De track is 222m lang en een ritje duurt 1 minuut en 33 seconden. De bezoekers krijgen twee rondjes na elkaar per rit. De lifthill (voorzien van booster wheels) is 9m hoog en het treintje haalt een topsnelheid van 39 Km/h. De attractie telt 1 trein, waarin 20 personen kunnen plaatsnemen.