Fårup Sommerland geeft eerste onride video vrij van nieuwe achtbaan Saven

In het Deense pretpark Fårup Sommerland zijn de testritten van de nieuwe achtbaan Saven volop aan de gang. Het park deelde nu de allereerste onride video van de achtbaan op haar Facebookpagina. Het gaat over een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma die dit voorjaar zal openen.

 

Fårup Sommerland heeft er na de Suspended Family Coaster Orkanen, die opende in 2013, opnieuw een achtbaan bij. De nieuwe rollercoaster heeft de naam Saven gekregen en is gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, die ook de succesachtbaan Orkanen bouwde. Saven is net als Orkanen een grote familieachtbaan.

De nieuwe achtbaan is een Family Boomerang Coaster die een snelheid bereikt van 60 km/u. In totaal is de rollercoaster 260 meter lang en 24,2 meter hoog. Saven is de eerste achtbaan van Fårup Sommerland die zowel voorwaarts als achterwaarts gaat, want de trein legt het parcours in beide richtingen af. Saven is van hetzelfde type als Tweestryd in Wildlands Adventure Zoo Emmen en Raik in Phantasialand.

Ondertussen is de eerste onride video van de achtbaan verschenen. Het was de bedoeling dat de achtbaan opende op 2 mei 2020 met de seizoensopening van het park, maar de opening van het park is uitgesteld tot al minstens eind mei. Saven is de 7de rollercoaster van het park. Hierdoor heeft Fårup Sommerland opnieuw evenveel achtbanen als Djurs Sommerland, het grootste pretpark van Denemarken.

 

Alles over de achtbaan en de nieuwste updates, kan je hier te weten komen.